Walt Disney zet kluis op een kier

Disney fans kunnen in één keer vier nieuwe Walt Disney Classics verwachten.

Eind deze maand zet Disney de deur tot hun bekende kluis op een kiertje. De hofleveranciers van animatiefilms brengt namelijk in één keer vier Disney Classics uit. Met de titels Fantasia (1940), Bambi (1942), Alice in Wonderland (1951) en Fantasia 2000 (1999) worden de nummer 3, 5, 13 en 38 uit de lijst op Dvd en Blu-Ray uitgegeven. Dit is de grootste stroom aan Disney Classics sinds deze ook op Blu-Ray verkrijgbaar komen.

Walt Disney gaat marketingtechnisch enorm slim om met hun geliefde animatiefilms. Elk jaar verschijnen er een paar oude titels op Dvd/Blu-Ray om na een beperkte periode weer in de "Disney kluis" te verdwijnen. Pas een flink aantal jaar later krijgt de titel een nieuwe kans op het op dat moment geldende medium. Met de re-releases wordt elke generatie in aanraking gebracht met de bekende tekenfilms waardoor ouders zowat gedwongen worden om de titels (opnieuw) te kopen. Na de VHS versies zijn dit nu uiteraard DVD en Blu-Ray. Naast dat de laatste variant een betere beeldkwaliteit heeft, voegt Disney er vaak ook een aantal extra's aan toe die niet op de DVD versie staan. Dit is uiteraard weer leuk voor de oudere Disney fan.

Voor Blu-Ray is de kluis al opengegaan voor de titels Sleeping Beauty (Deluxe Edition), Beauty and The Beast (Diamond Edition), Snow White and the Seven Dwarfs (Diamond Edition), Pinocchio (Deluxe Edition), Dumbo (Special Edition) en de een na laatste klassieker The Princess and the Frog. Ook de computergeanimeerde CGI Disney Classics Bolt, Meet the Robinsons en Chicken Little zijn in High Definition beschikbaar. Komende jaren mogen we nog een aantal klassiekers verwachten op Blu-Ray. Eind maart verschijnt met Rapunzel / Tangled de laatste Classic en gedurende 2011 komen waarschijnlijk ook The Lion King (in 3D), Aladdin, Pocahontas, The Hunchback Of The Notre Dame, Tarzan en Hercules beschikbaar. Dit nog naast de releases van de Pixar titels.

Overigens biedt Marktplaats een goede uitkomst mocht je te laat zijn geweest om een titel op Dvd of Blu-Ray aan te schaffen. Je vindt hier de gehele lijst van de tot op heden vijftig Walt Disney Classics.



NieuwsFilm

meest populair