'Robert Downey Jr. in nieuwe PT Anderson'

Krijgt Paul Thomas Anderson eindelijk een nieuwe film van de grond?


Na zijn comeback in Kiss Kiss Bang Bang (2005) gaat het voor de wind met Robert Downey Jr. Hij speelt in voornamelijk goed ontvangen grote films (Iron Man, Sherlock Holmes, Tropic Thunder), heeft de filmrollen voor het uitzoeken en kan het zelfs permitteren om rollen af te zeggen (Cowboys & Aliens, Gravity, OZ The Great and Powerful). De acteur is met Sherlock Holmes 2 (2011), The Avengers (2012) en Iron 3 (2013) echter slechts voor een paar titels officieel gereserveerd komende jaren.

Het lijkt er echter op dat er een titel bij gaat komen. Downey Jr. is volgens The Hollywood Reporter in gesprek om te gaan spelen in de nieuwe film van Paul Thomas Anderson, de regisseur van o.a. There Will Be Blood (2007), Magnolia (1999) en Boogie Nights (1997). Het zou gaan om de hoofdrol in Inherent Vice. De film wordt als volgt omschreven: Vice is a comparatively accessible Pynchon work that tells the story of a stoner detective who gets wrapped up in a number of mysteries in 1969 L.A. while the Manson Family trial growls in the background.

P.T. Anderson heeft, ondanks dat hij voor vijf Oscars werd genomineerd voor de eerder genoemde films, de laatste jaren problemen om een nieuwe film van de grond te krijgen. Zo werd onlangs de stekker uit The Master over de Scientology Church getrokken.

NieuwsFilm

meest populair