Harry Potter zet wereldwijde Box Office op z'n kop!

Record na record voor Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2.

Warner Bros.' Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II breekt record na record sinds de film afgelopen woensdag in première ging.

Van woensdag tot en met vrijdag bracht Harry Potter 7.2 buiten de States al $157,5 miljoen (45% meer dan Part 1) op. In Nederland haalde de 8e Harry Potter film woensdag $1,7 miljoen op en dat is de hoogste opbrengst ooit voor een Nederlandse premièredag. Ook in andere landen, zoals Australië, België, Rusland, Argentinië en de Scandinavische landen, werden records gebroken.

De film van David Yates maakt ook op het Noord-Amerikaanse continent, waar het vrijdag in première ging, enorme indruk. Nadat er al een record in de pre-ticketsales ($13 miljoen) was geboekt, werd tijdens de nachtelijke première een recordbedrag van $43,5 miljoen opgehaald. Samen met de opbrengst van de gehele vrijdag heeft de premièredag $92,1 miljoen opgebracht. Dit is een duizelingwekkend record. Met $72 miljoen moet Twilight Saga: New Moon (2009) afstand nemen van de eerste plaatst als het gaat om de hoogste opbrengst naar aanleiding van de kaartjesverkoop op de dag van première. Ook op zaterdag werd er met $44,2 miljoen flink gecasht.

The Dark Knight moet vrezen voor het weekendrecord in de States. In de hetzelfde weekend in 2008 bracht de film van Christopher Nolan $158,4 miljoen op. De verwachting is dat Harry Potter 7.2 tussen de $160 miljoen en $180 miljoen gaat uitkomen. Uiteraard heeft de laatste Potter film het grote voordeel dat het in 3D te bekijken is.

Wereldwijd staat de teller nu al $293,8 miljoen (!). Het wekelijkse Box Office bericht, dat uiteraard morgenochtend op FilmTotaal volgt, vertelt of er meer records zijn gebroken.



NieuwsFilm

meest populair