Heeft Dreamworks een nieuwe Harry Potter in handen?

'Fever' omvat vijf boeken die aandoen als een mix van Pan’s Labyrinth, Lord of the Rings en Twilight.

Een filmfranchise is iets tegenstrijdigs. Het zorgt ervoor dat filmmakers minder creativiteit in hun producten hoeven te stoppen, maar het levert hoe dan ook bakken met geld op. In sommige gevallen wordt er nog met respect omgegaan met een franchise, bijvoorbeeld Harry Potter, maar andere franchises halen miljoenen binnen zonder heel veel kwaliteit te leveren.

Het is dus niet zo gek dat studio's continu op zoek zijn naar de volgende grote franchise. Lionsgate zet momenteel in op The Hunger Games, terwijl Disney gaat voor de Marvel superhelden. Dreamworks kan natuurlijk niet achterblijven en neemt een gokje met Fever, een potentiële franchise gebaseerd op vijf boeken van Karen Marie Moning. /Film beschrijft de verhaallijn als een mix van Pan’s Labyrinth, Lord of the Rings en Twilight. De rechten lagen een tijdje terug overigens nog in handen van 20th Century Fox.

De vijf boeken heten achtereenvolgens Darkfever, Bloodfever, Faefever, Dreamfever en Shadowfever. Alle boeken zijn New York Times Best Sellers. Het eerste deel, Darkfever, vertelt het verhaal van een jongedame genaamd MacKayla Lane wiens zus is vermoord. Als MacKayla richting Ierland vertrekt om dit te onderzoeken, komt ze er plotseling achter dat ze in staat is om een fantasiewereld binnen te komen. Hier krijgt ze te maken met elfen, vampieren, goede en kwade krachten en natuurlijk een mogelijke love interest voor MacKayla.



NieuwsFilm

meest populair