Nieuwe Blade Runner met of zonder Harrison Ford?

Verder hoeven we de film niet te verwachten voor 2014.

Onlangs hoorden we het verrassende nieuws over het besluit van Ridley Scott om een prequel of een sequel te gaan maken op zijn klassieke sci-fi film Blade Runner uit 1982. Producent Andrew Kosove van Alcon Entertainment heeft zich inmiddels uitgelaten over de vele stappen die genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat de film er überhaupt ooit komt.

Volgens Kosove hoeven we de film niet te verwachten voor het jaar 2014. E is namelijk een boel tijd nodig voor het bedenken van een goed verhaal, het inhuren van de juiste scenaristen en het schrijven van het perfecte script. De producent is inmiddels samengekomen met zijn partner Broderick Johnson en met Ridley Scott. Over deze ontmoeting zei hij het volgende:

"We hashed out how a new film would look, how it could avoid seeming too similar to the many movies that have since paid homage to the original, and how different the new film should be from the original itself."

Naast een handtekening van Scott om de film te produceren en regisseren, werd er nog meer resultaat geboekt. Het drietal is tot de conclusie gekomen dat de nieuwe film zoveel mogelijk los moet staan van de originele Blade Runner. Dit doet denken aan Scotts Prometheus, een project dat begon als een prequel op zijn film Alien maar langzaamaan een eigen leven ging leiden.

En hoe zit het met Harrison Ford, hoofdrolspeler van het origineel. Kunnen we hem ook verwachten in de nieuwe film? Kosove zei het volgende:

In no way do I speak for Ridley Scott. But if you're asking me will this movie have anything to do with Harrison Ford, the answer is no. This is a total reinvention, and in my mind that means doing everything fresh, including casting.

Hieronder nog eens de trailer van Blade Runner.



NieuwsFilm

meest populair