De Coen Brothers vinden hun nieuwe hoofdrolspeler

De acteur, die dit jaar indruk maakte in 'Sucker Punch' en het nog te verschijnen 'Drive', pakt de hoofdrol in Inside Llewyn Davis.

De Coen Brothers hebben de hoofdrolspeler voor hun nieuwste film Inside Llewyn Davis gevonden, namelijk Oscar Isaac. De acteur speelde de laatste tijd in films als Drive en Sucker Punch en werkte al met grote namen als Steven Soderbergh en Ridley Scott. Hier kan hij nu dus de Coens aan toevoegen.

De broertjes zouden daarnaast al tal van acteurs hebben aangesteld om zangers als Dave Van Ronk en Tom Paxton neer te zetten in de film.

De film, die zich afspeelt in de folk scene van de New Yorkse hippiewijk Greenwich Village in de jaren zestig, volgt het verhaal van de fictieve muzikant uit de titel. De film wordt dus geen zuivere biopic over de bekende New Yorkse gitarist en volkszanger Dave Van Ronk, zoals in een eerdere persmededeling werd aangekondigd, maar eerder een gefictionaliseerde versie geïnspireerd op het leven van de artiest.

Scott Rudin zal de film produceren met Robert Graf als uitvoerend producent. De Coen Brothers, Rudin en Graf werkten eerder al samen aan True Grit en No Country for Old Men, twee commerciële én kritische successen.

Inside Llewyn Davis moet in 2013 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair