Bryan Singers 'Battlestar Galactica' komt langzaam op gang

Emmy genomineerd scenarist John Orloff (Band of Brothers) gaat een radicaal script in elkaar draaien.

Nu Jack the Giant Killer bijna af is kan regisseur Bryan Singer zich gaan richten op zijn volgende project, namelijk een nieuwe Battlestar Galactica film. Scenarist John Orloff, verantwoordelijk voor tv-serie Band of Brothers en films als Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole en A Mighty Heart, is inmiddels ingehuurd om een script in elkaar te draaien. Net als Singer claimt hij een enorme fan te zijn van Battlestar Galactica en belooft hij het niet te verprutsen. Verder geeft hij aan dat hij radicale ideeën heeft voor het verhaal.

Orloff zei het volgende tegenover Deadline:

I have wanted to write this movie since I was 12 years old, and built a Galactica model from scratch out of balsa wood, cardboard, old model parts and LEDs. I love BSG, and I would pass on the job rather than frak it up.

Ronald D. Moore’s tv-remake van Battlestar Galactica was een enorme hit voor zowel fans als nieuwkomers. Een nieuwe reboot zal dus wel heel goed moeten zijn om met dezelfde hoeveelheid liefde ontvangen te worden. Orloff wil niet aangeven of zijn film zich wel of niet zal gaan afspelen in Moore's universum.

Glen Larsons tv-serie Battlestar Galactica (1978-1980) gaat over een ver weg gelegen sterrenstelsel waar een groep mensen wonen in wat zij de Twaalf Koloniën noemen. In het verleden waren deze koloniën in oorlog verwikkeld met een robotisch ras genaamd de Cylons. Met behulp van een man genaamd Baltar lanceren de Cylons een verrassingsaanval op de koloniën, en maken deze onleefbaar voor de mensen. Een paar duizend inwoners kunnen aan de vernietiging ontkomen, en verzamelen zich in het laatste militaire schip: de Battlestar Galactica. Daar de koloniën onbewoonbaar zijn geworden, besluiten de overlevenden terug te keren naar de planeet aarde, die inmiddels een legende geworden is onder de kolonisten. Onderweg worden ze overal gevolgd en gehinderd door de cyclons, die koste wat het kost de laatste mensen willen uitroeien (bron: Wikipedia).

De opnames van Singers nieuwe film zullen op zijn vroegst pas over een dik jaar van start gaan.



NieuwsFilm

meest populair