Flinke preview van trailer John Carter!

Walt Disney gokt op nieuwe franchise met de vrij onbekende Taylor Kitsch in de titelrol.

In de nieuwe live-action speelfilm John Carter van Walt Disney Pictures speelt acteur Taylor Kitsch de titelrol. Dat deze acteur van de peperdure sci-fi avonturenfilm een succes moet maken, is vrij opmerkelijk. Disney koos bij drie andere grote films voor meer gevestigde namen. Denk hierbij aan Johnny Depp in de Pirates films, Nicolas Cage in de twee National Treasure delen en Jake Gyllenhaal in de Prince of Persia verfilming.

Van Kisch hebben we de afgelopen jaren nog weinig grote rollen gezien. Hij is al tijden te zien in de tv-serie Friday Night Lights, speelde Gambit in X-Men Origins: Wolverine (2009) en was onlangs te zien in het drama The Bang Bang Club (2010). Na John Carter, die $250 miljoen kostte om te maken, zien we Kisch overigens wel in een aantal grote titels, zoals het actiespektakel Battleship (2012), Oliver Stone's Savages (2012) en Peter Bergs Lone Survivor (2013).

Hieronder zie je (een flinke preview van) de nieuwe trailer van John Carter, uitgezonden door de Amerikaanse tv-zender ABC. De film van regisseur Andrew Stanton (WALL•E en Finding Nemo) gaat op 30 maart 2012 in Nederland in première. Ook in 3D.


In de verfilming van de gelijknamige boekenreeks van Edgar Rice Burroughs (Tarzan) wordt de burgeroorlog-veteraan John Carter (Kitsch) overgebracht naar Mars. Op de planeet ontdekt hij een weelderige wereld waar metershoge groene barbaren de dienst uitmaken. Hij wordt gevangen genomen, ontsnapt weer en ontmoet vervolgens Dejah Thoris (Lynn Collins, The Number 23), Prinses van Helium, die naarstig op zoek is naar een held.

NieuwsFilm

meest populair