Colin Firth niet geïnteresseerd in Oldboy remake

Regisseur Spike Lee moet nu snel op zoek gaan naar een vervanger.

Oscarwinnaar Colin Firth (The King's Speech) laat weten dat hij niet geïnteresseerd is om de villain te spelen in Old Boy, de lang aangekondigde Hollywood-remake van de Zuid-Koreaanse cultfilm uit 2003. Dat betekent dat regisseur Spike Lee (Inside Man) snel op zoek moet gaan naar een vervanger voor Firth. De opnames van de remake, met Josh Brolin in de hoofdrol, starten immers begin volgend jaar.

De plannen voor een remake van Oldboy dateren al van 2008. Toen waren Steven Spielberg en Will Smith nog verbonden aan het project, resp. als regisseur en hoofdrolspeler. Scenarist Mark Protosevich (Thor) zou nog altijd aan boord zijn. Doug Davison en Roy Lee zullen de film produceren onder de vlag van Mandate.

Het origineel uit 2003 vertelt het verhaal van Oh Dae-su, een doodgewone man met een vrouw en een dochtertje, die wordt ontvoerd. Als hij bijkomt in een geïmproviseerde gevangenis, verneemt hij via de televisie dat zijn vrouw is vermoord... Jaren later wordt hij plots vrijgelaten en maakt hij jacht op de verantwoordelijken voor zijn gevangenschap.



NieuwsFilm

meest populair