Bioscoop Top-10

Sherlock Holmes redt het vooralsnog niet aan de box-office.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

1. Nova zembla (2011)


De tweede film van Reinout Oerlemans gaat over Willem Barentsz en Jacob van Heemskerk die in de zestiende eeuw naar de Russische eilandengroep reisden. De film beschrijft de laatste ontdekkingsreis van Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck waarbij ze met hun bemanning strandden op het eiland Nova Zembla en hier moesten overwinteren in Het Behouden Huys. Het verhaal wordt beleefd door de ogen van Gerrit de Veer en is gebaseerd op het dagboek dat hij destijds bijhield.
Bekijk de afbeelding

2. New Kids Nitro (2011)


De hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie maken graag de dienst uit binnen en buiten de Brabantse plaats Maaskantje. In 'New Kids Nitro' wordt wederom 'pijnlijk' zichtbaar hoe groot hun liefde voor hun dorp is. Zo ontstaat er een vete met het nabij gelegen Schijndel. De strijd tussen de twee concurrerende dorpen wordt geheel in New Kids stijl uitgevochten, waardoor de hele situatie via een omweg in een wel erg bizarre slip raakt...
Bekijk de afbeelding

3. Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)


Het vervolg op het succesvolle Sherlock Holmes (2009) speelt zich een jaar na het eerste deel af. Holmes en Watson nemen het dit keer op tegen de mysterieuze Professor Moriarty, een crimineel meesterbrein dat Groot Brittannië wil verwoesten. Het duo krijgt in hun strijd met Moriarty hulp van Mycroft Holmes (Stephen Fry), de oudere en net zo slimme broer van Sherlock.
Bekijk de afbeelding

4. New Year's Eve (2011)


New Yorkers en hun beslommeringen met de liefde op oudejaarsavond. We volgen onder andere een verbitterde stervende man in een ziekenhuis (De Niro), een gefrustreerde directiesecretaresse (Pfeiffer) die eindelijk haar onvervulde dromen probeert waar te maken, een vrouwelijke producer (Swank) van de befaamde Times Square Oudejaarsavond-show en een jongeman (Kutcher) die een hekel heeft aan Oudejaarsavond.
Bekijk de afbeelding

5. Alvin & the Chipmunks 3 (2011)


In dit derde deel gaan Alvin, Simon, Theodore en de Chipettes op vakantie met een luxe cruiseschip. Het feest wordt abrupt verstoord als het schip strandt op een onbewoond eiland. De Munks en Chipettes komen al gauw voor nog meer verrassingen te staan als ze op avontuur gaan met een schipbreukeling die zich op het eiland bevindt.
Bekijk de afbeelding

6. Puss in Boots (2011)


Puss in Boots gaat over een van de vroegere avonturen van Puss. Samen met Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en Kitty (Salma Hayek) gaat hij achter een bekende gans aan die gouden eieren legt.
Bekijk de afbeelding

7. Tinker Tailor Soldier Spy (2011)


In de sombere dagen van de Koude Oorlog geniet de spionage veteraan George Smiley (Gary Oldman) van de Britse geheime dienst van zijn pensioen. Wanneer blijkt dat een oud-collega van Smiley een Russische spion is, wordt hij teruggeroepen door MI6 en gevraagd de spion op te sporen.
Bekijk de afbeelding

8. The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)


In Breaking Dawn gaan Bella en Edward na de bruiloft op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn. De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.
Bekijk de afbeelding

9. Dolfje Weerwolfje (2011)


Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem 'Dolfje weerwolfje'. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan....
Bekijk de afbeelding

10. Happy Feet 2 (2011)


Mumble heeft de grote pech dat zijn zoon Erik niet van dansen houdt en ervandoor gaat. Als Erik zijn heil zoekt bij een pinguïn die kan vliegen stapelen de problemen zich op.



NieuwsFilm

meest populair