Algemeen

Bioscoop Top-10

Sherlock Holmes redt het vooralsnog niet aan de box-office.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Filmtotaal op 23.12.2011 om 18:53 in Algemeen
Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

1. Nova zembla (2011)


De tweede film van Reinout Oerlemans gaat over Willem Barentsz en Jacob van Heemskerk die in de zestiende eeuw naar de Russische eilandengroep reisden. De film beschrijft de laatste ontdekkingsreis van Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck waarbij ze met hun bemanning strandden op het eiland Nova Zembla en hier moesten overwinteren in Het Behouden Huys. Het verhaal wordt beleefd door de ogen van Gerrit de Veer en is gebaseerd op het dagboek dat hij destijds bijhield.

2. New Kids Nitro (2011)


De hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie maken graag de dienst uit binnen en buiten de Brabantse plaats Maaskantje. In 'New Kids Nitro' wordt wederom 'pijnlijk' zichtbaar hoe groot hun liefde voor hun dorp is. Zo ontstaat er een vete met het nabij gelegen Schijndel. De strijd tussen de twee concurrerende dorpen wordt geheel in New Kids stijl uitgevochten, waardoor de hele situatie via een omweg in een wel erg bizarre slip raakt...

3. Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)


Het vervolg op het succesvolle Sherlock Holmes (2009) speelt zich een jaar na het eerste deel af. Holmes en Watson nemen het dit keer op tegen de mysterieuze Professor Moriarty, een crimineel meesterbrein dat Groot Brittannië wil verwoesten. Het duo krijgt in hun strijd met Moriarty hulp van Mycroft Holmes (Stephen Fry), de oudere en net zo slimme broer van Sherlock.

4. New Year's Eve (2011)


New Yorkers en hun beslommeringen met de liefde op oudejaarsavond. We volgen onder andere een verbitterde stervende man in een ziekenhuis (De Niro), een gefrustreerde directiesecretaresse (Pfeiffer) die eindelijk haar onvervulde dromen probeert waar te maken, een vrouwelijke producer (Swank) van de befaamde Times Square Oudejaarsavond-show en een jongeman (Kutcher) die een hekel heeft aan Oudejaarsavond.

5. Alvin & the Chipmunks 3 (2011)


In dit derde deel gaan Alvin, Simon, Theodore en de Chipettes op vakantie met een luxe cruiseschip. Het feest wordt abrupt verstoord als het schip strandt op een onbewoond eiland. De Munks en Chipettes komen al gauw voor nog meer verrassingen te staan als ze op avontuur gaan met een schipbreukeling die zich op het eiland bevindt.

6. Puss in Boots (2011)


Puss in Boots gaat over een van de vroegere avonturen van Puss. Samen met Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en Kitty (Salma Hayek) gaat hij achter een bekende gans aan die gouden eieren legt.

7. Tinker Tailor Soldier Spy (2011)


In de sombere dagen van de Koude Oorlog geniet de spionage veteraan George Smiley (Gary Oldman) van de Britse geheime dienst van zijn pensioen. Wanneer blijkt dat een oud-collega van Smiley een Russische spion is, wordt hij teruggeroepen door MI6 en gevraagd de spion op te sporen.

8. The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)


In Breaking Dawn gaan Bella en Edward na de bruiloft op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn. De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.

9. Dolfje Weerwolfje (2011)


Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem 'Dolfje weerwolfje'. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan....

10. Happy Feet 2 (2011)


Mumble heeft de grote pech dat zijn zoon Erik niet van dansen houdt en ervandoor gaat. Als Erik zijn heil zoekt bij een pinguïn die kan vliegen stapelen de problemen zich op.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

benjamin "Ah zo, beetje vreemd dan dat hij op mijn post reageert, aangezien ik ook Belg ben. Woon gewoon tegen de grens, dus steek die soms over als er in Nederland een film al draait die ik graag wil zien."


Sorry. Ik weet niet jij tegen de grens woont. Het grootste deel op deze site komt uit Nederland volgens ...

Nevec

Avatar

Iedereen van de jeugd gaat natuurlijk massaal naar new kids.
nova zembla is trouwens echt bijzonder slecht, vooral de 3d

SJRSVLDT

Avatar

benjamin "Wat bedoel je met 'jullie'?"

Ik zou denken dat hij 'jullie Nederlanders' bedoelt :p En in dat geval: 'wij' krijgen die film pas in februari, in tegenstelling tot België, waar 'ie deze week al uitkwam..)

Feanatieke

Avatar

In deze top 10 nog niet, maar in de top 10 van de Pathé staat ie keurig op nummer 2:

Top 10 - Nu in de bioscoop
1 Mission: Impossible - Ghost Protocol
2 Sherlock Holmes: A Game of Shadows
3 New Year's Eve
4 New Kids Nitro
5 Nova Zembla
6 De Gelaarsde Kat (NL)
7 The Rum Diary
8 The Help
9 Tinker, Tailor, Soldier, Spy
10 The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1

JamesBond

Avatar

Ik vraag me af op welke plaats Mission Impossible gaat binnenkomen... Het was een top film dus ik ben erg benieuwd...

Banned

Avatar

benjamin "Had Sherlock Holmes toch wel die eerste plaats gegund, de rest van de top-5 ziet er maar matig uit."


Waar is Hugo bij jullie ?

benjamin

Avatar

Had Sherlock Holmes toch wel die eerste plaats gegund, de rest van de top-5 ziet er maar matig uit.

benjamin

Avatar

Banned "Sorry. Ik weet niet jij tegen de grens woont. Het grootste deel op deze site komt uit Nederland volgens ..."


Niet erg, Banned, vond het gewoon een beetje vreemd.

benjamin

Avatar

SJRSVLDT "Ik zou denken dat hij 'jullie Nederlanders' bedoelt :p En in dat geval: 'wij' krijgen die film pas in februari, in tegenstelling tot België, waar 'ie deze week al uitkwam..)"


Ah zo, beetje vreemd dan dat hij op mijn post reageert, aangezien ik ook Belg ben. Woon gewoon tegen de grens, dus steek die soms over als er in Nederland een film al draait die ik graag wil zien.

geertvdheide

Avatar

Ben benieuwd hoeveel de tweede New Kids film gaat opbrengen. Vast een stuk minder dan de eerste, aangezien een deel van de kijkers van de eerste er toch wel een beetje klaar mee zal zijn. De eerste was natuurlijk ook gruwelijk slecht, maar wel grappig (voor wie ervan houdt). Nitro vond ik zelf een stuk minder geslaagd.

Volgende week zal Mission: Impossible 4 wel hoog staan, en als ik de recensies zo lees, is het een goede film. Staat alvast op m'n lijstje :)

benjamin

Avatar

Banned "Waar is Hugo bij jullie ?"


Wat bedoel je met 'jullie'?