Algemeen

De Coen Brothers kiezen voor Tron: Legacy ster Garrett Hedlund

Hij tekent voor 'Inside Llewyn Davis' met o.a. Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake en John Goodman.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan-Peter Rook op 13.01.2012 om 12:58 in Algemeen
Gezien het feit dat de live-action versie van Akira nog wel even op zich laat wachten, heeft hoofdrolspeler Garrett Hedlund (Tron: Legacy) wat tijd over voor andere projecten. Nu komt hem iets heel erg moois aanwaaien, namelijk een rol in de nieuwste van de Coen Brothers: Inside Llewyn Davis.

Variety bericht dat Hedlunds muzikale sequenties in de film Country Strong de Coens over de streep hebben getrokken. Inside Llewyn Davis is gebaseerd op het boek The Mayor of MacDougal Street van volkszanger Dave van Ronk, waarin hij zijn belevenissen uit de jaren zestig beschrijft.

De film, die zich afspeelt in de folk scene van de New Yorkse hippiewijk Greenwich Village in de jaren zestig, volgt het verhaal van de fictieve muzikant uit de titel. De film wordt geen zuivere biopic over de bekende New Yorkse gitarist en volkszanger Dave Van Ronk, maar eerder een gefictionaliseerde versie geïnspireerd op het leven van de artiest. De titelrol is voor de aanstormende Oscar Isaac.

Verdere rollen zijn er voor Carey Mulligan, Justin Timberlake en John Goodman. De film moet in 2013 uitkomen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

UndercoverPanda

Avatar

Ben wel benieuwd naar deze film, kijk er ook naar uit om Oscar Isaac eindelijk een hoofdrol in een grote film te zien pakken. Z'n bijrollen in Robin Hood, Sucker Punch en Drive waren erg overtuigend :)

Baron Von Marlon

Avatar

De Coen Brothers gaan de Tim Burton toer op.
Meer en meer films gebaseerd op andermans ideeën.

esteban

Avatar

Het fijnste is dat Garrett Hedlund daadwerkelijk kan acteren, met immens veel overtuiging zelfs. Jammer van Timberlake, die heeft me tot op heden nog niet kunnen overtuigen.

pecanbroodje

Avatar

Was er nou nog een film van de Coens onderweg? Ze maakte er op dit moment toch nog een?

Edit: o nee, ik hoop nog steeds op een film van jesus... Beter wordt t dan een superheldencomedy van de Coens..