Zack Snyder's Army of the Dead komt er niet

Dat zegt Matthijs van Heijningen Jr., regisseur van The Thing (2011).

Hoewel regisseur Matthijs van Heijningen Jr. (The Thing, 2011) in november nog positief gestemd was over de toekomst van Army of the Dead, Zack Snyders geplande sequel op Dawn of the Dead (2004), ziet het er nu een stuk minder rooskleurig uit. Van Heijningen had in 2008 getekend om de door Snyder ontwikkelde film te gaan regisseren, maar het project werd op een gegeven moment in de ijskast gezet. Men bleef er stilletjes in geloven en Van Heijningen had het in november zelfs over een nieuwe start bij Warner Bros.

Nu, enkele maanden later, heeft Van Heijningen er ineens geen fiducie meer in. Gezien de slechte resultaten van zijn The Thing en Snyders Sucker Punch ziet WB het niet zitten om het enorme budget voor Army of the Dead op te hoesten. De regisseur zegt het volgende:

“I don’t know if that’s going to happen – it was really expensive, because it was going to have to shoot in Las Vegas. They didn’t really want us to shoot in Las Vegas – because of the expense of shooting in Las Vegas. I really don’t think it’s going to happen.”

Het script, geschreven door Joby Harold en gebaseerd op een idee van Snyder, volgt een vrouw die tijdens haar onderzoek naar de oorsprong van een zombie-uitbraak vast komt te zitten in een met zombies beladen Las Vegas. Haar vader roept de hulp in van een groep huurlingen om haar te redden. Deze hebben echter een dubbele agenda en besluiten om de plaatselijke casino's leeg te roven. Volgens Van Heijningen zouden de zombies in Army of the Dead mensen verkrachten en als gevolg daarvan wezens baren die half mens en half zombie zijn.

Misschien dat WB zich bedenkt als Snyders Man of Steel het een beetje goed doet.



NieuwsFilm

meest populair