Dawn of the Dead (2004)

When the undead rise, civilization will fall.

Ondanks vele verschillen is deze nieuwe versie een goede horrorfilm, die misschien niet zo goed is als het origineel, maar er zeker niet veel voor onder doet.
play

6,8 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Japan
  • Frankrijk
100 Min Verenigde Staten

Een Amerikaanse stad wordt onder de voet gelopen door een heuse zombie-plaag, en niemand lijkt de hongerige ondoden te kunnen stoppen. Een groep mensen, waaronder een zuster en een politieagent, besluiten voor al deze waanzin te vluchten en zoeken tijdelijk hun heil in een verlaten winkelcentrum.

Regie
Zack Snyder
Cast
Ving Rhames, Kevin Zegers, Ty Burrell, Sarah Polley, Mekhi Phifer, Michael Kelly, Jayne Eastwood, Lindy Booth, Jake Weber, Matt Frewer, Boyd Banks, R.D. Reid, Kim Poirier, Inna Korobkina, Michael Barry.
Budget
$ 28.000.000
Opbrengst
$ 102.356.381
Release
10.03.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Zack Snyder

Cast: Sarah Polley (Ana), Ving Rhames (Kenneth), Jake Weber (Michael), Mekhi Phifer (Andre), e.a.

In 1978 maakte George A. Romero met zijn Dawn Of The Dead een klassieker in het horrorgenre. Terwijl de Amerikaanse maatschappij in elkaar stort door de grootschalige verschijning en vermenigvuldiging van zombies komen 4 mensen vast te zitten in een groot winkelcentrum, omgeven door een groot aantal levende doden. Een tijdlang lukt het ze daar te overleven door gebruik te maken van de voorzieningen aldaar, terwijl het gebouw door een toenemend aantal zombies omsingeld wordt. Dawn Of The Dead onderscheidde zich van het gros van het horrorgenre door zijn unieke mix van spanning, actie, humor, horror, satire en menselijkheid. In die zin blijft de film tot op de dag van vandaag onovertroffen, en heeft hij absoluut geen remake nodig. Deze ‘remake’ is dan ook niet echt een remake, maar eerder een herziening van het origineel die zijn eigen weg inslaat. De vraag is dan natuurlijk: blijft het een goede film, ondanks de vele aanpassingen en vernieuwingen?

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Dawn of the Dead Nieuwsberichten

Laatste reacties

Sha

"...[quote=Glue]echt briljant dat rtl de laatste stukje van de film eruit heeft geknipt, namelijk de stu......"

Glue

"...Echt briljant dat rtl de laatste stukje van de film eruit heeft geknipt, namelijk de stuk dat je te......"

Filmp@ssie

"...[quote=Spider-fan]Snel op tv, zeg, deze. Zo oud is ie toch nog niet. De video-release lijkt nog maar......"

Dawn of the Dead

acties