Toch weer Ouija-verfilming bij Universal

Het budget is van 100 naar 5 miljoen dollar gegaan, dus men hoopt op een Paranormal Activity-achtige hit.

Het gebeurt vaker dat een studio aan een project begint, maar op een gegeven moment besluit er toch maar mee te stoppen. Dat was ook het geval bij Ouija, de vierde bordspelverfilming die bij Universal in ontwikkeling was. Met een budget van honderd miljoen dollar werd de film te duur gevonden door de studio, die alleen nog maar blockbusters wil maken.

In de oorspronkelijke plannen zou McG het project regisseren, en had men grote plannen met de film. Nu is dat ietwat verandert. Voor zover bekend is McG niet meer aan het project verbonden en is het budget omlaag gebracht naar vijf miljoen dollar. Daarmee hoopt men net zo’n hit in handen te hebben als de Paranormal Activity-franchise, Chronicle en Project X.

De film wordt gemaakt op basis van een herschreven versie van het oorspronkelijke scenario van Edward Kitsis en Adam Horowitz. Vorig jaar werd Simon Kinberg aan boord gebracht om het scenario te herschrijven, en in november kreeg hij hulp van Marti Noxon. Het bordspel wordt al sinds 1966 gemaakt door Hasbro en er zijn al miljoenen exemplaren van verkocht.

Ouija moet in de loop van 2013 in de bioscopen uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair