Algemeen

Idris Elba als Nelson Mandela in biopic Long Walk to Freedom

Naast grote rollen in Prometheus en Pacific Rim ook kleinere projecten.

door Bram de Groot op 20.03.2012 om 11:27 in Algemeen
Acteur Idris Elba is komende tijd te zien in grote titels als Ridley Scotts Prometheus en Guillermo del Toro's Pacific Rim (2013). De acteur die vooral bekendheid verwierf met zijn rollen in de tv-series The Wire en Luther richt zijn pijlen echter ook op kleinere projecten. Volgens The Hollywood Reporter zal Elba de rol van Nelson Mandela spelen in de biopic Long Walk to Freedom.

De film is al in ontwikkeling sinds Mandela vijftien jaar geleden de filmrechten over zijn leven toevertrouwde aan producent Anant Singh. De film behelst het leven van Mandela van kind tot en met zijn aanstelling als president van Zuid-Afrika. De regie is in handen van Justin Chadwick, o.a. bekend van The Other Boleyn Girl (2008). Het wordt de grootste Zuid-Afrikaanse productie ooit en de opnames starten nog dit voorjaar.

Onlangs speelde Morgan Freeman nog de rol van Mandela in Clint Eastwoods Invictus (2009).

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Misschien wel een kleiner project, maar dit soort rollen zijn wel vaak favoriet in het prijzencircus en kunnen hem zeker veel roem opleveren.

Jonathancrane

Avatar

Groot fan van Luther, die mij introduceerde aan de acteur. Vind hem nou goed in praktisch alles wat hij doet, dus ben benieuwd of hij Morgan Freeman zijn rol kan overschaduwen. Of ieder geval een goeie taak zal verrichten.

UndercoverPanda

Avatar

Stringer Bell :W


Prima acteur, al heb ik niet echt direct de assocatie van Nelson Mandela met hem. Maar wie weet.

NieuwsFilm

meest populair