Algemeen

Opnames Koning van Katoren begonnen

Dit zal de derde film zijn die gebaseerd wordt op een boek van Jan Terlouw.

door Jim Pedd op 20.04.2012 om 14:47 in Algemeen
Vandaag zijn de opnames van de film Koning van Katoren, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw, in Italië begonnen. Regisseur Ben Sombogaart en hoofdrolspelers Mingus Dagelet en Abbey Hoes reizen af naar Rome en omgeving en zullen begin juni in Rotterdam voor de laatste draaidagen.

Koning van Katoren is het verhaal van de zeventienjarige Stach (Dagelet) die de nieuwe koning wil worden. De oude koning van Katoren is stervende en hij vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat zijn ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren, die zeventien jaar later de vraag durft te stellen die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht van de pers en besluiten de jonge laspost vijf onmogelijke opdrachten te geven. Onderweg ontmoet hij de ambitieuze journalistiekstudent Kim (Hoes).

Naast Abbey Hoes en Mingus Dagelet zullen Charlie Dagelet, Hans Leendertse, Glenn Durfort, Beppe Costa, Gerardjan Rijnders, Sabri Saad el Hamus en Catherine ten Bruggencate een rol spelen in de film.

Overigens is Koning van Katoren niet de eerste film die gebaseerd wordt op een boek van Jan Terlouw. Zo was er eerder al Oorlogswinter, dat de Nederlandse inzending voor de Oscars werd. Daarnaast werd ook het boek Briefgeheim verfilmd.

Als alles naar plan gaat, draait Koning van Katoren vanaf 5 december 2012 in de bioscopen.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Infje

Avatar

De films heb ik niet gezien, maar als kind heb ik al zijn boeken gelezen en die waren geweldig!

FilmMaster

Avatar

Ik kan me niks meer herrineren van dat hele verhaal niet.

Silenzio

Avatar

Heb dat boek meer dan 15 jaar geleden een aantal keer gelezen, maar herinner mij er bitter weinig was.

batmaster

Avatar

Het boek was heel erg leuk!

FilmMaster

Avatar

Silenzio "Heb dat boek meer dan 15 jaar geleden een aantal keer gelezen, maar herinner mij er bitter weinig was."

ja moet je nagaan.

Jonathancrane

Avatar

Waar ik zo vreselijke hekel aan krijg in dit land is dat we alleen succes hopen te krijgen met boekverfilmingen of oorlogfilms. Serieus, hoeveel verhalen kan je hebben over kastelen,ridders en andere historische troep die sinds de tijd van Floris al niet meer nodig waren.

benjamin

Avatar

Heb het boek vroeger ook gelezen, was inderdaad een tof boek, dus hopelijk doen ze hier niks verkeerd mee.

Snap wel niet waar Jonathancrane zijn ridders en kastelen en historische troep vandaan haalt.

Jonathancrane

Avatar

benjamin "Heb het boek vroeger ook gelezen, was inderdaad een tof boek, dus hopelijk doen ze hier niks verkeerd mee.

Snap wel niet waar Jonathancrane zijn ridders en kastelen en historische troep vandaan haalt."


Snap wel niet ?????

benjamin

Avatar

Jonathancrane "Snap wel niet ?????"


Vreemde woordkeuze inderdaad. Maar ik bedoel gewoon dat ik dus niet goed begrijp waar de ridders en kastelen vandaan komen. Koning Van Katoren is iets anders.

RyanD

Avatar

Jan Terlouw's koning van Katoren is Nederlands jeugdsentiment. Ik vond het in mijn kindertijd echt een geweldig boek. Ik hou alleen mijn hart vast bij de CGI van de film. Nederlandse films zijn nog niet zover een degelijke film te maken met verzorgde speciale effecten.
En bij de verfilming van het verhaal van Stach zijn die zeer belangrijk.
Ik ben benieuwd naar het resultaat. Met filmlocaties in Rome krijgt de film in ieder geval een koninklijke Katorensfeer.

Jonathancrane

Avatar

benjamin "Vreemde woordkeuze inderdaad. Maar ik bedoel gewoon dat ik dus niet goed begrijp waar de ridders en kastelen vandaan komen. Koning Van Katoren is iets anders."


Naja, boekverfilmingen in het gemeen bedoelde ik ook. Het lijkt er bijna op alsof we moeite hebben in dit land om nieuwe dingen te verzinnen. Hopelijk verandert dat nog, want ik heb dit jaar wel gelukkig een paar goeie films uit ons land gezien.

NieuwsFilm

meest populair