Opnames Koning van Katoren begonnen

Dit zal de derde film zijn die gebaseerd wordt op een boek van Jan Terlouw.

Vandaag zijn de opnames van de film Koning van Katoren, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw, in Italië begonnen. Regisseur Ben Sombogaart en hoofdrolspelers Mingus Dagelet en Abbey Hoes reizen af naar Rome en omgeving en zullen begin juni in Rotterdam voor de laatste draaidagen.

Koning van Katoren is het verhaal van de zeventienjarige Stach (Dagelet) die de nieuwe koning wil worden. De oude koning van Katoren is stervende en hij vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat zijn ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren, die zeventien jaar later de vraag durft te stellen die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht van de pers en besluiten de jonge laspost vijf onmogelijke opdrachten te geven. Onderweg ontmoet hij de ambitieuze journalistiekstudent Kim (Hoes).

Naast Abbey Hoes en Mingus Dagelet zullen Charlie Dagelet, Hans Leendertse, Glenn Durfort, Beppe Costa, Gerardjan Rijnders, Sabri Saad el Hamus en Catherine ten Bruggencate een rol spelen in de film.

Overigens is Koning van Katoren niet de eerste film die gebaseerd wordt op een boek van Jan Terlouw. Zo was er eerder al Oorlogswinter, dat de Nederlandse inzending voor de Oscars werd. Daarnaast werd ook het boek Briefgeheim verfilmd.

Als alles naar plan gaat, draait Koning van Katoren vanaf 5 december 2012 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair