Battleship plundert wereldwijde bioscoopkassa's

De sci-fi actiefilm al ruimschoots over de $100 miljoen en dan moet het nog in de States gaan draaien.

Afgelopen week ging in vele landen de sci-fi actiefilm Battleship in première. De prijzige film van regisseur Peter Berg draait echter nog niet in de States, aangezien het daar pas vanaf 18 mei te zien is. In de eerste dagen na de première staat het al op een fraaie $129,6 miljoen. In 37 van de 50 landen opende het op de eerste positie.

Battleship met o.a. Taylor Kitsch, Liam Neeson, Alexander Skarsgard en Rihanna kostte Universal Pictures circa $200 miljoen om te maken en volgens de geruchten is dit budget fors overschreden. Of de opbrengsten van de mager ontvangen titel zo fors blijven stijgen valt te bezien, aangezien volgende week The Avengers in première gaat. Ook deze film verschijnt eerst buiten de States, waar het een week later te zien is.

In Nederland draait de sci-fi actiefilm uiteraard ook al in de bioscoop. Lees hier de FilmTotaal recensie. Bekijk hieronder een nieuwe clip.



In Battleship neemt een internationale oorlogsvloot van vijf schepen het niet op tegen een andere kleur bootjes, maar tegen een door water ingesloten armada van buitenaardse wezens.



NieuwsFilm

meest populair