Algemeen

Filmfestival van Cannes van start

En de openingsfilm Moonrise Kingdom kan al gelijk op juichende recensies rekenen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Arman Avsaroglu op 16.05.2012 om 21:43 in Algemeen
Met de vertoning van Moonrise Kingdom, de nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson, is het 65e Filmfestival van Cannes van start gegaan. Tot 27 mei vormt de Franse badplaats het epicentrum van de internationale filmwereld.

De openingsfilm werd enthousiast ontvangen door de media die de nieuwe film van Wes Anderson een "ontroerend portret van een jeugdliefde" noemen. De film gaat over twee verliefde tieners die in de zomer van 1965 van huis weglopen. Een groep gestoorde volwassenen gaat op zoek naar het stel.

In Cannes zijn dit jaar onder meer nieuwe films van Michael Haneke, David Cronenberg en Ken Loach te zien. De Gouden Palm werd vorig jaar gewonnen door The Tree of Life van Terrence Malick.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

En interessant misschien voor de Belgen: ook het internationale debuut van Schoenaerts staat hier op de affiche met De Rouille Et D'Os.