Blade Runner II wordt een sequel

Originele scriptschrijver keert terug en Ridley Scott zegt dat Blade Runner II een vrouwelijke hoofdrolspeler krijgt.

Filmstudio Alcon Entertainment zijn volgens Deadline in gesprek met scriptschrijver Hampton Fancher om terug te keren voor het reeds aangekondigde tweede deel dat volgt op de sci-fi klassieker Blade Runner uit 1982. Ook werd bekend gemaakt dat de film zich enkele jaren na het eerste deel afspeelt. Hiermee is duidelijk dat de tweede film geen prequel wordt. Fancher schreef het script voor de eerste Blade Runner samen met David Peoples.

Regisseur Ridley Scott keert op zeker terug voor Blade Runner II. Tegenover The Daily Beast sprak Scott over de sequel en meldde dat we een vrouwelijk hoofdrolspeler kunnen verwachten:

"Funny enough, I started my first meetings on the Blade Runner sequel last week. We have a very good take on it. And we’ll definitely be featuring a female protagonist."

Eerder werd er nog gesproken dat Harrison Ford terug zou keren in de sci-fi film. Dit werd echter snel ontkracht. Het is nog onduidelijk wanneer Scott begint. Hij neemt eerste The Counselor (2013) op en er zijn geruchten dat hij graag aan de slag gaat met een vervolg op het aanstaande Prometheus.



NieuwsFilm

meest populair