Algemeen

Titel en releasedatum voor 'Rise of the Planet of the Apes' sequel

'Dawn of the Planet of the Apes' verschijnt in de zomer van 2014.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan-Peter Rook op 02.06.2012 om 18:06 in Algemeen
De sequel op Rupert Wyatts Rise Of The Planet Of The Apes zal in de zomer van 2014 uitkomen. Fox heeft daarnaast aangekondigd dat de film zal gaan onder de naam Dawn of the Planet of the Apes. Wyatt zal wederom plaats gaan nemen in de regisseursstoel.

Het origineel haalde vorig jaar in de bioscopen bijna een half miljard dollar op. Ze hopen dit nog eens over te doen en mikken op 23 mei 2014 om de film uit the brengen. Reken er maar op dat bekende gezichten als James Franco, Andy Serkis en Freida Pinto ook zullen terugkeren voor het vervolg.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Hoe gaat deel 3 heten ? Hopelijk niet "Fal of the Planet of the Apes"

Remco

Avatar

Goed nieuws laatst de film nog een keer gezien en hij steekt echt goed in elkaar en verveelt totaal niet. Zie wel uit naar een vervolg

UndercoverPanda

Avatar

Toch blijf ik het maar ontzettend suffe titels vinden hoor. 2x 'of the' in de titel bekt gewoon niet lekker, had het dan gewoon Rise of the Apes genoemd ofzo.. En inderdaad, Rise en Dawn hadden beter omgedraaid kunnen zijn. Klinkt voor mij in ieder geval logischer.

Maar goed, ik loop nu wel een beetje te zeuren, uiteindelijk beoordeel je films op hun kwaliteit en niet op hun titels. RotPotA was een prima prequel, dus laat het vervolg maar komen. :)

Jonathancrane

Avatar

Ereptile "Ja ik vond het eerst ook raar om Rise of the Planet of the Apes als titel te hebben. Maar naderhand heb ik geen problemen meer gehad met de titel :P RotPotA met klemtonen = Rot P ot A :P Maar inderdaad laat het vervolg maar komen! ;)"


Dankjewel Maarten van Rossum, voor deze vakkundige uitleg over hoe de titel klemtonen heeft :}

MoviesKnower

Avatar

Ik heb er nu al zin in.
Alleen waarom staan vaak nieuwsberichten hier later op dan andere sites ? Geen haat of iets maar gewoon een vraag.

Ereptile

Avatar

UndercoverPanda "Toch blijf ik het maar ontzettend suffe titels vinden hoor. 2x 'of the' in de titel bekt gewoon niet lekker, had het dan gewoon Rise of the Apes genoemd ofzo.. En inderdaad, Rise en Dawn hadden beter omgedraaid kunnen zijn. Klinkt voor mij in ieder geval logischer.

Maar goed, ik loop nu wel een beetje te zeuren, uiteindelijk beoordeel je films op hun kwaliteit en niet op hun titels. RotPotA was een prima prequel, dus laat het vervolg maar komen. :)"


Ja ik vond het eerst ook raar om Rise of the Planet of the Apes als titel te hebben. Maar naderhand heb ik geen problemen meer gehad met de titel :P RotPotA met klemtonen = Rot P ot A :P Maar inderdaad laat het vervolg maar komen! ;)

Jonathancrane

Avatar

Banned "Hoe gaat deel 3 heten ? Hopelijk niet "Fal of the Planet of the Apes""


Nee, Day of The Planet of The Dead of The Apes

George A Romero zijn versie erop.

Spider-fan

Avatar

Jonathancrane "Nee, Day of The Planet of The Dead of The Apes

George A Romero zijn versie erop."


Night of the Dawn of the Day of the Land of the Diary of the Survival of the Planet of the Apes.

Maar waarom niet Gorillas in the Mist on the Planet of the Apes. Neem je gewoon weer Sigourney Weaver erbij.

FilmMaster

Avatar

Remco "Goed nieuws laatst de film nog een keer gezien en hij steekt echt goed in elkaar en verveelt totaal niet. Zie wel uit naar een vervolg"

^
This.

ntt

Avatar

Ik heb genoten van deel 1 en laat me verassen met deeltje 2.

Vermoed wel dat nu er een titel bekend is dat er nog veel over wordt gesproken en wellicht zorgt voor een titel wijziging.!
Je ziet het hier al. verwijzinging naar Romero's Zombie films.

chewy

Avatar

Rise of the Planet of the Apes is een goede film best vermakelijk ik heb ook wel zin in de sequel T+)

dusk

Avatar

2014 pas }: maarja dan hebben ze wel de tijd een waardige opvolger te maken hoop ik zo

Thiver

Avatar

Grappig, dat is precies de titel die ik had bedacht als alternatief voor Rise of the Planet of the Apes. Niet alleen omdat het woord 'rise' al ontelbare keren is gebruikt voor filmtitels, maar vooral omdat in deze film niet echt sprake is van een 'rise'... eerder een pril begin, een dageraad.

Banned

Avatar

Steve-O "
Misschien een idee dat ze dit met 48 FPS filmen?? Zien de apen er nog veel echter uit :E"


Eerst even zien hoe dat nu uiteindelijk uitpakt bij The Hobbit maar ben er niet echt zo'n voorstander van...

Ereptile

Avatar

RotPotA was voor mij DE verrassing van 2011 :) Ben benieuwd naar de sequel, vooral nu dezelfde regisseur eraan verbonden is!

Thiver

Avatar

B@chelor "Waarom plaatst Filmtotaal niet het oorspronkelijke bericht, van 2 dgn geleden, van Fox? Hierin staan namelijk ook de releasedata van X-Men 2, Independence Day 3D, Robopocalypse (Spielberg) en andere films."

X-Men 2 is negen jaar geleden al uitgekomen, hoor. :P

benjamin

Avatar

Titel blijft imo toch nog iets te lang, al werkt het wel beter dan de eerste keer. Maar uiteraard is dat iets minder belangrijk dan de kwaliteit van de uiteindelijke film.

Steve-O

Avatar

Betere titel in ieder geval :). Ik vindt ROTPOTA een prima film, maar dit kan zeker beter worden. Hopelijk houden ze wat langer vast aan de 'apen gebarentaal' dan dat ze allemaal gaan praten dat vind ik wat minder.. Wel interessant om te zien hoe Ceaser de topplek in de hiërarchie gaat behouden en hoe het er in de andere continenten aan toe gaat, als ze dat in het verhaal gaan opnemen dan..

Misschien een idee dat ze dit met 48 FPS filmen?? Zien de apen er nog veel echter uit :E

B@chelor

Avatar

Waarom plaatst Filmtotaal niet het oorspronkelijke bericht, van 2 dgn geleden, van Fox? Hierin staan namelijk ook de releasedata van X-Men 2, Independence Day 3D, Robopocalypse (Spielberg) en andere films.