Algemeen

Zeven weken heropnames voor World War Z

De problemen voor de zombiefilm met Brad Pitt blijven groot.

door Jim Pedd op 05.06.2012 om 13:00 in Algemeen
Het ging in het begin al wat moeizaam met World War Z. Het duurde bijvoorbeeld enkele jaren voordat het scenario goed genoeg was voor de verfilming, maar toen bleek het budget dat daarvoor nodig was eigenlijk te hoog was. Enkele maanden geleden werden de opnames van de film afgerond, maar nu wordt bericht dat de duurste zombiefilm aller tijden zeven weken aan nieuwe opnames staat te wachten. The Daily Mail bericht dat hoofdrolspeler Brad Pitt de komende tijd weer in Budapest te vinden zal zijn voor de opnames.

Het is onduidelijk of andere acteurs in de film, zoals Matthew Fox, Mireille Enos en James Badge Dale zich bij hem zullen voegen. De update verklaart waarom Paramount afgelopen maart besloot de release van de film met een half jaar uit te stellen. Het oorspronkelijke plan was om deze in december 2012 uit te brengen, maar dat werd naar juni 2013.

Toentertijd leek dat nog niet zo'n belangrijke zet, maar nu blijkt dus waarom Paramount tot de actie overging. Dat een film zoveel extra tijd nodig heeft wekt zorgen. Het gebeurt wel eens vaker dat de cast van een film teruggeroepen wordt om enkele scènes opnieuw op te nemen, maar dat er zeven weken aan heropnames plaatsvinden is bijzonder veel. Zulke lange opnames zorgen er immers voor dat de kosten van de productie enorm omhoog schieten, wat inhoudt dat de studio hier alleen toe zou besluiten als wat er nu ligt echt niet voldoet.

World War Z is overigens niet de enige film die flink uitgesteld is de afgelopen tijd. Zo werd vorige maand G.I. Joe: Retaliation van juni naar maart 2013 verschoven en 47 Ronin van november naar februari 2013.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Titel klopt niet volgens mij FT ??

Nuja we zullen zien met deze film. Ik zit er op dit moment niet op te wachten. Eentje om pas later op te wachten...

PimSollieFilm

Avatar

Is het nou 7 weken of 7 maanden?

Jim

Avatar

Zeven weken, sorry! Heb 't aangepast :$

meanrat

Avatar

Misschien gaan ze veel heropnames maken om de film toch R-Rated te krijgen ipv van de slappe PG13.

Steve-O

Avatar

Nou succes ermee, ziet er inderdaad niet zo goed uit...

UndercoverPanda

Avatar

Pfff, tegen de tijd dat ie uitkomt is de echte zombie apocalypse al uitgebroken..

Moviemagic

Avatar

Ik wil een zombiefilm die zo gruwelijk wreed in alle vormen wordt dat die een NC-17 rating krijgt. Zeker voor de duurste zombieflick allertijden.

Masterbrain

Avatar

Eerst Bullet to the head , dan GI JOE en nu World War Z , ik word niet goed van dat uitstellen.

zou wat zijn he dat ze TDNR opschuiven.O+

Angelater

Avatar

meanrat "Misschien gaan ze veel heropnames maken om de film toch R-Rated te krijgen ipv van de slappe PG13."


Betwijfel ik eigenlijk; in zo'n geval voegen ze - tegenwoordig - van dat waardeloze CGI bloed toe. Naja; tenzij het iets minder wordt gedaan zoals in Ninja Assassin, dan vind ik het wel best :E

Randall

Avatar

Ach, niet overdramatiseren. Avatar, The Avengers en Rise of the Planet of the Apes - om er maar enkelen te noemen - hadden ook allen reshoots. En kijk naar het resultaat. Hoeft niet per se slecht te zijn. Al is 7 weken wel lang.

geertvdheide

Avatar

De heropnames kunnen juist een goed teken zijn. Dat wil zeggen dat iemand niet tevreden was met de beelden en er genoeg om geeft om het beter te doen. Uit financiele of artistieke overwegingen, dat is natuurlijk niet bekend, maar ik zie het op zich niet als slecht nieuws. Ze hebben blijkbaar het vertrouwen dat deze extra tijd / geld / inzet uiteindelijk tot een betere film leidt.

Dat het PG-13 is klinkt wel als een probleem. Bij veel andere PG-13 films stoor ik me er niet aan en is het alsnog niet per se erg kinderlijk of tam. Maar bij een zombiefilm is het toch wel essentieel dat de horror en de ellende duidelijk in beeld komt. Maar het hangt wel af van hoe het geregisseerd wordt, dus het is afwachten.

2ndSystem

Avatar

UndercoverPanda "Pfff, tegen de tijd dat ie uitkomt is de echte zombie apocalypse al uitgebroken.."


hahaha LOL! die deed me echt ff lachen:E
maar ik denk dat ze gewoon niet willen concurreren met Hobbits?
en mischien vond Paramount deze film ook weer slap? zijn ze strenger geworden de laatste tijd? mag ook wel met al die rommel die Hollywood uitschijt;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair