Zeven weken heropnames voor World War Z

De problemen voor de zombiefilm met Brad Pitt blijven groot.

Het ging in het begin al wat moeizaam met World War Z. Het duurde bijvoorbeeld enkele jaren voordat het scenario goed genoeg was voor de verfilming, maar toen bleek het budget dat daarvoor nodig was eigenlijk te hoog was. Enkele maanden geleden werden de opnames van de film afgerond, maar nu wordt bericht dat de duurste zombiefilm aller tijden zeven weken aan nieuwe opnames staat te wachten. The Daily Mail bericht dat hoofdrolspeler Brad Pitt de komende tijd weer in Budapest te vinden zal zijn voor de opnames.

Het is onduidelijk of andere acteurs in de film, zoals Matthew Fox, Mireille Enos en James Badge Dale zich bij hem zullen voegen. De update verklaart waarom Paramount afgelopen maart besloot de release van de film met een half jaar uit te stellen. Het oorspronkelijke plan was om deze in december 2012 uit te brengen, maar dat werd naar juni 2013.

Toentertijd leek dat nog niet zo'n belangrijke zet, maar nu blijkt dus waarom Paramount tot de actie overging. Dat een film zoveel extra tijd nodig heeft wekt zorgen. Het gebeurt wel eens vaker dat de cast van een film teruggeroepen wordt om enkele scènes opnieuw op te nemen, maar dat er zeven weken aan heropnames plaatsvinden is bijzonder veel. Zulke lange opnames zorgen er immers voor dat de kosten van de productie enorm omhoog schieten, wat inhoudt dat de studio hier alleen toe zou besluiten als wat er nu ligt echt niet voldoet.

World War Z is overigens niet de enige film die flink uitgesteld is de afgelopen tijd. Zo werd vorige maand G.I. Joe: Retaliation van juni naar maart 2013 verschoven en 47 Ronin van november naar februari 2013.



NieuwsFilm

meest populair