Genndy Tartakovsky regisseert de Popeye-film

De geanimeerde 3D-film van Sony Pictures is in goede handen.

Hij werkt nog aan Hotel Transylvania, maar voor als hij daarmee klaar is, heeft regisseur Genndy Tartakovsky alvast een nieuw project. Hij mag de Popeye-film die Sony Pictures aan het ontwikkelen is regisseren.

Het project, dat in 2010 werd aangekondigd, wordt geproduceerd door Avi en Ari Arad. Deze zal gebaseerd worden op een scenario van David Ronn en Jay Scherick (Zookeeper, The Smurfs). "Ronn en Scherick have embraced the iconic characteristics of these timeless characters and crafted a story that will really engage moviegoers," aldus Sony.

Popeye zelf is natuurlijk de pijprokende, spinazie-etende zeeman die verliefd is op Olive en al sinds de jaren 1930 avonturen beleeft. Het project zal, om net als The Adventures of Tintin zoveel mogelijk recht te doen aan het bronmateriaal in 3D CG worden opgenomen.

Tartakovsky heeft nog maar weinig ervaring met 3D, maar wel enige ervaring met animatie. Hij was de man achter de animatiestijl van Samurai Jack en de eerste twee seizoenen van The Clone Wars.

De productie van Popeye moet komende herfst beginnen.



NieuwsFilm

meest populair