Geen Justice League voor Christopher Nolan

De regisseur van de nieuwste Batman-trilogie heeft er geen zin in.

Nu Christopher Nolan klaar is met de Batman-trilogie, is het natuurlijk de vraag of de regisseur verder wil met het personage. Het was al bekend dat hij geen vierde Batman-film wilde maken, maar een mogelijkheid zou zijn geweest dat de regisseur een Justice League-film zou maken, waarin het personage ook te zien is. Toen het gerenommeerde persbureau Associated Press Nolan daarover vroeg, was zijn antwoord vrij duidelijk. No [...] We're finished with all we're doing with Batman. This is the end of our take on this character."

De Justice League is voor DC Comics wat The Avengers voor Marvel zijn: een manier om heel veel superhelden bij elkaar te brengen. Het superheldenteam van DC bestond onder aneren uit Superman, Batman, Wonder Woman, the Flash, Green Lantern, Aquaman en de Martian Manhunter.

Aangezien Nolan als producent meewerkt aan Man of Steel, de remake van de Superman franchise, werd er flink gespeculeerd dat hij uiteindelijk een Justice League-film zou maken. Dat blijkt nu dus niet zo te zijn. Verder vertelde Nolan dat hij zich ook niet met een nieuwe Batman-film wil bemoeien, voor het geval dat Warner Bros. besluit dat het tijd is voor wederom een nieuw Batman.

"Batman will outlive us all, and our interpretation was ours. Obviously, we consider it definitive and kind of finished. The great thing about Batman is he lives on for future generations to reinterpret, and obviously, Warners will have to decide in the future what they're going to do with him," vertelde Nolan.

Daarna benadrukte hij nogmaals dat hij zich niet met het Justice League-project wil bemoeien. "I've got no plans to do anything more, and certainly, no involvement with any 'Justice League' project."

Over tien dagen komt de afsluiter van Nolan's Batman-trilogie, The Dark Knight Rises uit in de Nederlandse bioscopen. In de film dient zich een nieuwe bedreiging voor Gotham City aan: Bane (Tom Hardy), en het is aan Bruce Wayne om zijn gehate alter ego, Batman (Christian Bale), wederom op zich te nemen om af te rekenen met de terroristenleider.



NieuwsFilm

meest populair