The Hobbit 3 lijkt er daadwerkelijk te komen

De onderhandelingen gaan in rap tempo verder

Het begint steeds waarschijnlijker te worden dat Peter Jackson daadwerkelijk een derde The Hobbit-film zal maken. Enkele dagen geleden vertelde hij nog dat de onderhandelingen tussen de regisseur, producenten en Warner Bros. waren begonnen en nu zijn deze volgens de laatste berichten in een rap tempo vooruit gegaan.

Een bron vertelde aan The Hollywood Reporter dat als er een derde film komt, die beslissing snel gemaakt moet worden. “The talks have accelerated in recent days, with the studio on board if the right financial arrangements can be achieved.”

Volgens de bron willen Jackson & co. de derde film vooral maken om meer van het verhaal te vertellen. Dit komt voort uit het feit dat Jackson de rechten op de 125 pagina's appendices heeft, die achterin The Return of the King werden gepubliceerd. Op basis daarvan is er al extra materiaal toegevoegd aan The Hobbit: An Unexpected Journey en The Hobbit: There and Back Again.

Mocht Warner daadwerkelijk besluiten dat de plannen goed genoeg zijn om door te zetten (en bovenal: niet te duur zijn), lijkt het erop dat er in de zomer van 2013 ongeveer twee maanden aan extra opnames zullen plaatsvinden. De plannen om de eerste film op 13 december 2012 en de tweede film op 12 december 2013 uit te brengen zullen niet veranderen. Hieronder nogmaals de (voorlopig) laatste videoblog van de films.



NieuwsFilm

meest populair