Ron Howard maakt televisieserie Conquest

Een bloederige serie over de Spaanse invasie in Mexico.

Regisseur Ron Howard zoekt al enige tijd naar een project dat hij op televisie kan maken, maar dat tegelijkertijd van filmische proporties is. Dat leek hij eerder gevonden te hebben in The Dark Tower, de magnum opus van Stephen King, dat tot een trilogie en drietal miniseries gemaakt zou worden. Helaas bleek het project veel te duur en moest Howard op zoek naar iets anders.

Dat heeft hij nu gevonden in een project waarvoor hij al enkele jaren onderzoek doet samen met Brian Grazer en Star Trek schrijver Hans Beimler. Het drietal wilde al enige tijd een film maken over de Spaanse conquistador Hernan Cortes, maar heeft nu besloten er een televisieserie van te maken. De serie zal gemaakt worden bij Showtime, dat onder andere de populaire serie Dexter produceert.

Conquest, zoals de serie gaat heten, is geschreven door Jose Rivera (The Motorcycle Diaries, On the Road), volgt de bekende Spaanse conquistador Hernan Cortes, die de invasie van de Spaanse troepen in Mexico leidde. Het belangrijkste in de serie is de strijd die Cortes met de laatste Azteekse heerser voerde, Moctezuma II. Bloed zal rijkelijk vloeien in de serie, en thema’s als lust, goud, magie en mythologie moeten ook een belangrijke rol spelen. Verder wordt het verhaal omschreven als "a classic war story about two powerful men and their people ultimately leading to the destruction of the Aztec culture and the men themselves."



NieuwsFilm

meest populair