Fox wil rechten op Galactus en Silver Surfer houden

En stelt voor dat Marvel het Daredevil-project mee betaalt.

Gisteren berichtten we nog dat Joe Carnahan mogelijk de Daredevil-reboot zou regisseren. De rechten op dat personage uit het Marvel-universum zijn in handen van Fox, en om die film daadwerkelijk te maken, zou de studio vóór oktober dit jaar met de productie moeten beginnen.

In datzelfde bericht schreven we dat Marvel bereid was om Fox uitstel te geven, maar slechts in ruil voor de rechten op enkele personages uit het Fantastic Four-universum: Galactus en Silver Surfer. Nu blijkt dat die onderhandelingen een totaal andere wending hebben genomen dan we oorspronkelijk dachten.

Het is namelijk zo dat Fox een eigen Fantastic Four-reboot aan het maken is, waarvoor onlangs nog regisseur Josh Trank aangetrokken werd. De studio is dus helemaal niet van plan om de rechten op personages uit de franchise uit handen te geven. Uit de laatste berichtgeving blijkt dat Fox de rechten op beide franchises wil houden.

De studio heeft voorgesteld aan Marvel dat de studio het project van Daredevil mee financiert, zodat die studio dan mee kan werken aan het creatieve proces. Tegelijkertijd blijven de rechten dan langere tijd in handen van Fox. Op die manier zou Fox bijna geheel zijn zin krijgen: de studio mag immers Daredevil maken, én de rechten houden op de personages uit de Fantastic Four-franchise.

Nu is het, voor het verdere verloop van de onderhandelingen, dus de vraag hoe graag Marvel de rechten op Galactus en Silver Surfer wil. Hoe graag zouden jullie een personage als Galactus in bijvoorbeeld The Avengers 2 zien?



NieuwsFilm

meest populair