Tobey Maguire uit Life of Pi gesneden

Ang Lee heeft toch liever een iets ander acteur.

Toen Ang Lee begon met het samenstellen van een cast voor zijn verfilming van het magisch-realistische Life of Pi, verzamelde hij voornamelijk een cast van relatief onbekende acteurs en actrices. Toch besloot hij één bekender acteur te casten, in de vorm van Tobey Maguire. Hij zou een schrijver spelen die de protagonist, Pi, interviewt. Er deden al enige geruchten de ronde dat Maguire mogelijk niet meer in de film te zien was en nu blijken die bewaarheid te zijn: Maguire is er inderdaad uit gesneden.

De scènes waarin de acteur te zien zou zijn, werden nu opnieuw opgenomen met acteur Rafe Spall, die eerder te zien was in Prometheus en Anonymous. Er is overigens geen kwaad bloed tussen Lee en Maguire. Laatstgenoemde gaf onderstaande statement naar aanleiding van de beslissing van Lee.

“I fully support Ang’s decision to go a different direction for this role in Life of Pi. Ang shared a lot of the film with me, and what I saw was absolutely beautiful.”

Lee besloot daarop ook een eigen verklaring uit te geven, natuurlijk gevuld met vriendelijke woorden naar Maguire toe. “To be consistent with the other casting choices made for the film, I decided to go with an entirely international cast. I very much admire Tobey and look forward to working with him again in the future.”

De film, die waarschijnlijk voor redelijk wat filmprijzen mee mag doen, zal vanaf 20 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Eerste reacties kunnen we al op 28 september verwachten, als de film het Filmfestival van New York opent. Verder draait deze vanaf 21 november in de Verenigde Staten.



NieuwsFilm

meest populair