Geruchten director's cut 'The Dark Knight Rises' houden aan

Dit ondanks dat Christopher Nolan helemaal niet houdt van dit soort versies.

Sinds de kostuumontwerper Lindy Hemming onthulde dat Christopher Nolan een niet in de eindversie opgenomen scene met een flashback van de schurk Bane (Tom Hardy) heeft geschoten, blijven de geruchten aanhouden dat er een director's cut van The Dark Knight Rises op stapel staat. Enige dagen geleden berichtte de website Nuke The Fridge dat de Blu-Ray versie een director's cut moet gaan bevatten met 30 minuten aan nieuwe beelden. Nu meldt dezelfde website dat deze schijf niet in december verschijnt, maar pas vlak voor de bioscooprelease van Man of Steel, net als Nolans Batman films is dit een superheldenfilm uit de stal van DC Comics/Warner Bros.

Of de bronnen van Nuke The Fridge het bij het juiste eind hebben, valt enigszins te betwijfelen. Regisseur Nolan heeft namelijk nog nooit een director's cut laten uitbrengen van een van zijn films. Daarnaast kunnen we ervan uitgaan dat Nolan alle vrijheid heeft gekregen van Warner om zijn eigen visie neer te zetten. Tegenover MTV, die Nolan eerder vroeg naar de Deleted Scenes en de eventueel langere versie, zei hij: "With all my films, there are very few deleted scenes, which always disappoints the DVD crowd."

De geruchtenmachine zal voorlopig wel even doordraaien, aangezien de Blu-Ray / Dvd vermoedelijk gepland staat voor 12 december 2012 (NL releasedatum). Voor de volledigheid, Man of Steel verschijnt op 13 juni 2013 in de Nederlandse bioscoop. Nog even genieten van een eerdere tv-spot? Ach, waarom niet:



NieuwsFilm

meest populair