Standalone film Hulk pas na 'The Avengers 2'

Misschien wordt de film wel de opzet voor The Avengers 3?

In mei publiceerden we nog een bericht waaruit bleek dat er mogelijk een nieuwe film zou komen over het Marvel-personage Hulk. Dit naar aanleiding van de plotselinge toename in de verkoopcijfers van Hulk-merchandise. Mark Ruffalo, die met zijn rol in The Avengers erg populair bleek, mocht mogelijk in 2015 zijn personage nog eens vertolken in een stand-alone film. Nu blijkt dat de film er waarschijnlijk niet gaat komen in 2015, maar pas een stuk later.

In een interview vertelde Marvel-baas Kevin Feige dat een film over het personage pas na The Avengers 2 zal komen, en die film komt pas in mei 2015 uit. Het lijkt er dus op dat de film deel zal zijn van de nu al geplande Marvel Phase Three.

Kevin Feige aan het woord: Do I think Hulk can carry a movie and be as entertaining as he was in ‘Avengers’? I do believe that. I do believe he absolutely could. We certainly are not even going to attempt that until ‘Avengers 2.’ So there’s a lot of time to think about it.

De vraag is dan natuurlijk wat er met het personage Bruce Banner is gebeurt in de tijd tussen The Avengers en The Avengers 2. Captain America, Iron Man, Thor, de Guardians of the Galaxy en mogelijk zelfs Ant-Man krijgen elk een eigen film. Wellicht wil de studio het personage in The Avengers 2 een grotere rol geven, zodat de opzet voor een standalone film gegeven wordt. Maar, waar zou die film dan over kunnen gaan?

I don’t think there’s a lot that we couldn’t do someday, as the cinematic universe continues to grow and expand and get as big as the comic book universe. ”Planet Hulk’ is a cool story, ‘World War Hulk’ is a cool story. I think there’s pitfalls of continuity-overload, and mythology getting so dense that it almost collapses in on itself [with those cosmic projects]. It happens every few decades or so in the comics. Apart from that, I’d say everything is on the table.

In Planet Hulk zijn een stel superhelden, onder wie Iron Man en Dr. Strange, de acties van Hulk moe, en ze sturen hem de ruimte in. Hij komt in een wormgat terecht en belandt dan op een planeet waar hij een oorlog begint, en vervolgens koning wordt. Het vervolg daarop is World War Hulk, waarin het personage terugkeert naar de Aarde om wraak te nemen op de Avengers.

Dit zou natuurlijk best wel eens kunnen passen in de Avengers-verhaallijn. Wat nu als het personage iets heel slechts doet en een groot personage vermoordt? Dan kunnen de Avengers de Guardians vragen de Hulk weg te sturen. Het einde van The Avengers 2 kan dan het begin van The Incredible Hulk 2 in de ruimte zijn. En dan zou World War Hulk natuurlijk The Avengers 3 kunnen zijn, waarin de superhelden het op moeten nemen tegen de Hulk.

Maar, dat is allemaal speculatie. Vooralsnog is dus duidelijk dat we voorlopig tot na 2015 geen Hulk-film hoeven te verwachten.



NieuwsFilm

meest populair