Algemeen

Meerdere regisseurs in beeld voor 'Dawn of the Planet of the Apes'

Onder meer Matt Reeves, die 'The Twilight Zone' vaarwel zegt, en Guillermo del Toro zijn gegadigden.

door Bram de Groot op 26.09.2012 om 10:31 in Algemeen
Nadat enkele dagen geleden bekend werd dat regisseur Rupert Wyatt niet akkoord ging met de voorwaarden die 20th Century Fox stelt bij de sequel Rise of the Planet of the Apes (2011) en daarom het project hoogstwaarschijnlijk vaarwel zei, is de studio al druk bezig met het vinden van een opvolger. De website Collider meldt dat namen als Matt Reeves (Cloverfield, Let Me In), J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed), Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) en Jeff Nichols (Mud) op de shortlist staan. Mochten die namen afhaken dan komen Guillermo del Toro (Pacific Rim), Juan Antonio Bayona (The Impossible) en Scott Cooper (Crazy Heart) in beeld.

De voornaamste kandidaat lijkt Reeves te zijn. De regisseur heeft deze week volgens Variety afstand gedaan van de langverwachte The Twilight Zone film van Warner Bros. De reden hiervoor zou te maken hebben met Reeves' agenda. Mogelijk zijn er op de achtergrond al vergevorderde gesprekken voor de regie van Dawn of the Planet of the Apes, die op 23 mei 2014 in de bioscoop te zien moet zijn.

Met een script van Rick Jaffa en Amanda Silver en rollen van Andy Serkis en vermoedelijk James Franco en Freida Pinto zien we in Dawn hoe de apen de wereld overnemen.


5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Dit is nooit goed nieuws... Een regisseur die wordt gestuurd (uit vrije wil of niet) omdat ie niet wil luisteren naar de studio. Speelt alleen maar in het nadeel van de film;

Los daarvan hebben ze wel een aantal goeie regisseur op het oog... Al zou Matt Reeves het meest geschikt zijn.

Decepticon

Avatar

Laat dan a.u.b. Matt Reeves het doen, erg goed regisseur. Del Toro heeft daar denk ik geen tijd voor, die is nog druk bezig met Pacific Rim.

Frietgezicht

Avatar

Denk dat al die regisseurs helemaal geen zin hebben in deel 2 hiervan.

Thiver

Avatar

Ze zoeken in ieder geval in een interessante hoek. Geen Brad Ratners hier. Smiley face

Angelater

Avatar

Decepticon "Del Toro heeft daar denk ik geen tijd voor, die is nog druk bezig met Pacific Rim."


Na 'Pacific Rim' heeft hij nog een hele waslijst staan O+

NieuwsFilm

meest populair