Meerdere regisseurs in beeld voor 'Dawn of the Planet of the Apes'

Onder meer Matt Reeves, die 'The Twilight Zone' vaarwel zegt, en Guillermo del Toro zijn gegadigden.

Nadat enkele dagen geleden bekend werd dat regisseur Rupert Wyatt niet akkoord ging met de voorwaarden die 20th Century Fox stelt bij de sequel Rise of the Planet of the Apes (2011) en daarom het project hoogstwaarschijnlijk vaarwel zei, is de studio al druk bezig met het vinden van een opvolger. De website Collider meldt dat namen als Matt Reeves (Cloverfield, Let Me In), J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed), Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) en Jeff Nichols (Mud) op de shortlist staan. Mochten die namen afhaken dan komen Guillermo del Toro (Pacific Rim), Juan Antonio Bayona (The Impossible) en Scott Cooper (Crazy Heart) in beeld.

De voornaamste kandidaat lijkt Reeves te zijn. De regisseur heeft deze week volgens Variety afstand gedaan van de langverwachte The Twilight Zone film van Warner Bros. De reden hiervoor zou te maken hebben met Reeves' agenda. Mogelijk zijn er op de achtergrond al vergevorderde gesprekken voor de regie van Dawn of the Planet of the Apes, die op 23 mei 2014 in de bioscoop te zien moet zijn.

Met een script van Rick Jaffa en Amanda Silver en rollen van Andy Serkis en vermoedelijk James Franco en Freida Pinto zien we in Dawn hoe de apen de wereld overnemen.



NieuwsFilm

meest populair