Algemeen

Fincher's '20.000 Leagues Under the Sea' tijdelijk stopgezet

Disney durft het voorlopig niet te riskeren.

door Jim Pedd op 20.10.2012 om 14:44 in Algemeen
Disney kan maar niet beslissen of het David Finchers 20.000 Leagues Under the Sea wil maken. Dat is natuurlijk niet vreemd, gezien de niet altijd even sterke box office prestaties van Fincher. Zo deden zijn Benjamin Button en The Girl With the Dragon Tattoo het beiden niet zo goed als gehoopt. En daar komt bij dat Disney net de grote mislukking John Carter heeft moeten afschrijven en op dit moment nog bezig is met het zeer dure The Lone Ranger.

Fincher doet er daarom alles aan om het project toch te mogen maken. Om groen licht te krijgen probeert hij Brad Pitt aan boord te krijgen. Pitt zou dan de rol van Ned Land moeten spelen, een bemanningslid van de Nautilus, dat verantwoordelijk is voor de harpoen.

Pitt is op dit moment in elk geval nog niet officieel verbonden aan het project. Het is echter niet heel onwaarschijnlijk dat hij uiteindelijk mee zal werken aan de film. Fincher en hij hebben al meerdere keren samengewerkt, aan films als Se7en, Fight Club en The Curious Case of Benjamin Button.

Variety bericht verder dat de stopzetting van het project tijdelijk is. De komende drie maanden wordt er niets aan gedaan, totdat Steven Zaillian de nieuwe versie van het scenario af heeft. Dan zal er weer gekeken worden naar de zin en onzin van het project. Mocht Fincher Brad Pitt ondertussen hebben weten te strikken, dan is het een stuk waarschijnlijker dat Disney groen licht geeft. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jeeh

Avatar

Misschien waren het geen gigantische kaskrakers, maar slecht valt het toch ook niet te noemen.

Button koste $150 miljoen en leverde wereldwijd $333,932,083 op.
Dragon koste $90 miljoen en leverde wereldwijd $232,617,430 op.

Het blijft lastig om precies te zien wat wel en niet winstgevend is, maar denk dat ze beiden toch heel aardig uit de kosten zijn gekomen. Verder lijkt me dit project juist heel interessant, kan geweldige beelden opleveren met een spannend verhaal.

Ik hoop in elk geval zeer dat het door gaat, zou hier graag een sterke remake van zien Smiley face

-edit-

Social Network heeft het trouwens helemaal prima gedaan, met een productiebudget van $40 miljoen en wereldwijde opbrengsten van $224,920,315. Nou zal deze film zeker wat meer kosten om te maken, maar ik hoop dat Disney het uiteindelijk toch doorzet.

AutoBoss

Avatar

Ik denk dat de films die voorbeelden die je nauwelijks break-even hebben gedraaid. De opgegeven/geschatte productiekosten of -budget is exclusief de distributie- en marketingkosten. Die kosten worden meestal geschat op 50% tot 150% van de productiekosten.

De ticket sales zijn gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs voor een kaartje. Maar dat is het bedrag dat de bioscoop rekent. Ongeveer de helft daarvan is voor de studio. Ook dat zijn weer bruto bedragen, waar natuurlijk ook nog belastingen vanaf gaan. Dus een studio is veel minder snel uit de kosten als op het eerste gezicht lijkt. Niet gek dat grote studio's als MGM failliet ging en Lion Gate het zwaar had. Zeer hoge investeringen en te geringe kasstroom. Een film die in de bioscoop niet succesvol is, hoeft meestal ook niet te rekenen op een goede huur en verkoop van dvd's/bluray discs.

nieuwslaatste nieuws

meest populair