Frank Lammers is 'Wreck-it Ralph'

De acteur spreekt de stem van het hoofdpersonage in de nieuwe Disney-film in.

De Nederlandse acteur en presentator Frank Lammers leent zijn stem aan het titelpersonage in de Nederlands gesproken versie van Wreck-it Ralph. Dit heeft Disney gisteren gemeld.

Eerder werd al bekend dat Irene Moors en Georgina Verbaan de vrouwelijke hoofdrollen voor hun rekening nemen in de film. Verbaan zal de stem inspreken van het buitenbeentje Vanellope Von Schweetz en Moors die van de meedogenloze Sergeant Calhoun.

In de film is Ralph de slechterik in een populaire videogame. Hij is daar echter niet blij mee, want Ralph wil net zo geliefd zijn als de goede Fix-It Felix. Maar, niemand houdt van een slechterik. Omdat mensen alleen maar van helden houden, besluit Ralph naar een andere spelletje te sluipen, in een poging daar een medaille te winnen. Helaas lukt dat niet, en maakt hij per ongeluk alles kapot. Daarbij laat hij tot overmaat van ramp een slechterik vrij die alle spellen bedreigt. Aan Ralph en Vanellope de taak om de spellenwereld te redden.

Lammers is niet bepaald onbekend met het filmgenre. Zo won hij een Gouden Kalf voor zijn rol in de thriller Nachtrit, en speelde hij in meer dan vijftig films en televisieseries. Op dit moment is hij te zien in de komedie De Marathon, waarin hij een van de vier automonteurs is die hopen met sponsorgeld hun garage te kunnen redden.

De Marathon is op dit moment in de bioscopen te zien. Kijk hier voor onze bioscoopagenda, of bel 0900-3203344 (0,55 p/m) om direct te reserveren. Wreck-it Ralph is vanaf 12 december in de bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair