Jane Goldman herschrijft Tim Burtons 'Pinocchio'

Met Robert Downey Jr. in de rol van Geppetto.

Er is een nieuwe schrijfster gezet op een van de vele projecten van regisseur Tim Burton: Pinocchio. Jane Goldman, die het bekendste is van haar werk met Matthew Vaughn, aan films als Stardust, Kick-Ass en X-Men: First Class, mag het scenario onder handen nemen.

De eerste versie van het scenario werd geschreven door Bryan Fuller, maar die was niet goed genoeg voor Burton, die nog altijd twijfelt over zijn deelname aan het project.

We weten wel dat Robert Downey Jr. zeker aan boord van het project is. Hij zal de rol van Geppetto op zich nemen, de houtsnijder die het poppetje Pinoccio maakt. Geppetto droomt ervan dat zijn marionet ooit tot leven zal komen. Op een dag verdwijnt deze, waarop hij op een zoektocht gaat om hem terug te vinden.

Dat klinkt dus als de oorspronkelijke Disney-film, die op zijn beurt weer gebaseerd werd op het verhaal van Carlo Collodi. Aangezien Downey Jr. de rol van Geppetto speelt, kunnen we er wel vanuit gaan dat zijn personage een grotere rol zal krijgen dan we gewend zijn.

Verder is dit niet het enige project rondom Pinoccio waaraan gewerkt wordt. Ook Guillermo Del Toro en Shawn Levy werken actief aan een verfilming van het verhaal.



NieuwsFilm

meest populair