Algemeen

Jane Goldman herschrijft Tim Burtons 'Pinocchio'

Met Robert Downey Jr. in de rol van Geppetto.

door Jim Pedd op 16.11.2012 om 12:21 in Algemeen
Er is een nieuwe schrijfster gezet op een van de vele projecten van regisseur Tim Burton: Pinocchio. Jane Goldman, die het bekendste is van haar werk met Matthew Vaughn, aan films als Stardust, Kick-Ass en X-Men: First Class, mag het scenario onder handen nemen.

De eerste versie van het scenario werd geschreven door Bryan Fuller, maar die was niet goed genoeg voor Burton, die nog altijd twijfelt over zijn deelname aan het project.

We weten wel dat Robert Downey Jr. zeker aan boord van het project is. Hij zal de rol van Geppetto op zich nemen, de houtsnijder die het poppetje Pinoccio maakt. Geppetto droomt ervan dat zijn marionet ooit tot leven zal komen. Op een dag verdwijnt deze, waarop hij op een zoektocht gaat om hem terug te vinden.

Dat klinkt dus als de oorspronkelijke Disney-film, die op zijn beurt weer gebaseerd werd op het verhaal van Carlo Collodi. Aangezien Downey Jr. de rol van Geppetto speelt, kunnen we er wel vanuit gaan dat zijn personage een grotere rol zal krijgen dan we gewend zijn.

Verder is dit niet het enige project rondom Pinoccio waaraan gewerkt wordt. Ook Guillermo Del Toro en Shawn Levy werken actief aan een verfilming van het verhaal.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lordmistery

Avatar

Haha,...miss koop ik deze film op dvd! vond het altijd een fantastisch verhaal! Waarschijnlijk ook het enige wat de italiaanse filmindustry bereikt heeft! haha. anyway , ik dacht dat Dan Radcliffe ook in de verfilming van Pinocchio ging spelen??

cloudrage

Avatar

De verfilming van Del toro moet als het goed is een animatie film worden

basdewit

Avatar

De versie van Del Toro lijkt me interessanter dan die van Burton.
Burtons versie roept meteen herinneringen aan zijn Alice in Wonderland-film op,
waar ik niet echt kapot van was.

Disney's originele versie (uit 1940! -ongeveer tien jaar na de eerste houterige zwart-wit tekenfilm van Mickey Mouse!-) blijft voor mij tot nu toe met afstand de allerbeste filmversie van dit verhaal.

Arteron

Avatar

Pffff... Als de een één goed idee heeft duiken ze er massaal op af. Drie Sneeuwwitje films... 3 Pinnokkio films... En al de rest van de 'donkere' sprookjes.

Al wil ik ze wel zien :E

dusk

Avatar

Oooooh pinokkio, jippie, want daar is nog nooit een verfilming van gemaakt -_-

Orangey

Avatar

lordmistery "haha,...miss koop ik deze film op dvd! vond het altijd een fantastisch verhaal! Waarschijnlijk ook het enige wat de italiaanse filmindustry bereikt heeft! haha"

Ik respecteer iedereens mening, hoor, maar door dat jij zegt dat dit Pinocchio hete enige is wat de Italiaans filmindustrie heeft bereikt, wordt dat wel verdomd lastig voor mij. Denk aan mensen als Antonioni, Fellini, Rosselini, Olmi, Passolino, De Sica, Tornatore, Giordana: allemaal filmmakers die qua invloed onmisbaar zijn geweest voor de gehele filmgeschiedenis. Je bewering is objectief gezien sowieso al fout, omdat Pinocchio een Amerikaanse film is, ondanks dat het boek wel Italiaans is.
Maar waarschijnlijk heb je geen idee wie die namen zijn en interesseert het je ook niets. Maar zeggen dat de Italiaanse filmindustrie's grootste triomf Pinocchio is, is pure onzin.

NieuwsFilm

meest populair