Nieuwe schrijver voor 'Asteroids'

Verfilming van een spelletje zonder plot.

De afgelopen drie en een half jaar zijn er verschillende scenaristen aan het werk gezet aan de film Asteroids. Toen er begonnen werd met het project mocht Matthew Lopez een verhaal bedenken voor de verfilming van het videospelletje. Hij slaagde er niet in een scenario te maken dat Universal goed genoeg vond. Vele jaren en schrijvers later is nu Jez Butterworth aan het werk gezet.

Wat het uitgangspunt is waarmee hij aan het werk gezet is, is niet bekend. Wel weten we dat het erg goed moet zijn, aangezien in 2009 toen er begonnen werd met het project, maar liefst vier studio’s waren die de rechten wilden. Universal won uiteindelijk, maar heeft er tot nu toe dus nog niet zoveel mee gedaan.

Asteroids is een arcade spelletje, waarin een ruimteschip de Aarde moet beschermen tegen grote asteroïden. Die spatten als ze geraakt worden in kleinere asteroïden uiteen, die vervolgens vernietigd kunnen worden. Het zou, gezien dat uitgangspunt, wel eens goed zo kunnen zijn dat de film een verhaal à la Armageddon volgt.

Butterworth schreef eerder de scenario’s van Fair Game, The Last Legion en Birthday Girl.



NieuwsFilm

meest populair