'Machete Kills' in grote problemen

De producenten willen de film helemaal stopzetten.

Overnight Productions heeft vandaag bekend gemaakt dat het de banden wil doorsnijden met regisseur Robert Rodriguezs Quick Draw Productions. Daartoe heeft het productiehuis een rechtszaak aangespannen, die, mocht deze slagen, ervoor zorgt dat Rodriguez de rechten op Machete Kills verliest.

De aanklacht houdt in dat de producten van het in 2010 verschenen Machete de afspraak die ze met Rodriguez hadden gemaakt, beëindigen. De afspraak hield in dat Rodriguez nog een actiefilm over de Mexicaanse federale mocht maken. Als Overnight gelijk krijgt, heeft Rodriguez niet langer de rechten op het personage.

De aanklagers eigen zo’n twee miljoen dollar van het productiehuis van de regisseur. Overnight claimt onder andere dat ze niet de juiste informatie over Texaanse belastingkredieten hebben gekregen, en dat Rodriguez heeft geweigerd informatie over het budget aan Overnight bekend te maken, zodat dat bedrijf niet de juiste vergoeding voor de producenten kon berekenen.

Volgens Overnight is de schade op dit moment al meer dan 250,000 dollar, en dat vinden ze genoeg reden om de productie van de film stop te zetten.

In de film speelt Danny Trejo wederom de titelrol. Ditmaal wordt hij door de Amerikaanse regering gerekruteerd om een drugskartelleider te doden. Dat gaat niet zomaar, want hij krijgt ook te maken met een excentrieke multimiljardair. Mocht de rechtszaak in het voordeel van Rodriguez besloten worden, is de verwachting dat de film in de lente van 2013 uitkomt.



NieuwsFilm

meest populair