Algemeen

'Skyfall' passeert de grens van 1 miljard dollar

Als eerste Bond-film ooit.

door Jim Pedd op 31.12.2012 om 13:03 in Algemeen
Dat Skyfall de best verdienende James Bond-film ooit was wisten we al. De productie bereikte al een aantal mijlpalen, en daar mag nu een mooie aan toegevoegd worden. De film heeft de magische grens van de één miljard dollar overschreden, en is daarmee de veertiende film ooit die deze grens overschrijdt.

De vorige recordhouder in de franchise was tevens een film met hoofdrolspeler Daniel Craig in de hoofdrol. Dat was Casino Royale, die 596 miljoen dollar op wist te halen.

Naast die wereldwijde mijlpaal, wist Skyfall in Nederland ook al enkele records te breken. Zo beleefde de film het beste openingsweekend ooit voor een film in Nederland en was deze de best bezochte bioscooptitel van het jaar.

Skyfall is de derde film van dit jaar die zoveel geld binnensleepte met de verkoop van bioscoopkaartjes, na The Avengers en The Dark Knight Rises.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Verdient zou ik zeggen.

Jonathancrane

Avatar

Nu nog Avatar en Titanic verslaan, en dat is het helemaal goed !

JamesBond

Avatar

Schitterend! Het ging er om spannen, maar het is hem toch gelukt, en absoluut verdiend!!

Angelater

Avatar

Ik geef het ze van harte; wou hem voor een tweede keer in IMAX gaan kijken, maar ben er niet aan toe gekomen. Maar dat geeft niet; de film zit nog steeds heerlijk in mijn kop geprent.

NieuwsFilm