Alexandre Desplat componeert muziek voor 'The Grand Budapest Hotel'

Hij werkte al eens eerder voor Wes Anderson.

Na het succesvolle Moonrise Kingdom is schrijver en regisseur Wes Anderson al druk bezig met het maken van zijn volgende film: The Grand Budapest Hotel. Zoals gewoonlijk zijn plotdetails rondom films van Anderson schaars, maar we weten dat het verhaal zich 85 jaar geleden afspeelt. Deze gaat over de problemen van een conciërge in een hotel, die gespeeld wordt door Ralph Fiennes.

Nu de productie langzaam opstart, komen langzaamaan meer namen naar buiten die verbonden zijn aan het project. Het is nu bekend dat Alexandre Desplat de muziek van de film zal componeren. Hij verrichtte dat werk al eerder bij twee films van Anderson: Moonrise Kingdom en Fantastic Mr. Fox.

Ook keren producent Scott Rudin en cinematograaf Robert Yeoman terug. Rudin heeft elke film van Anderson geproduceerd, sinds The Royal Tenenbaums, en Yeoman werkt al sinds Fantastic Mr. Fox samen met Anderson.

The Grand Budapest Hotel is de eerste film van Anderson die hij zonder hulp van een co-schrijver heeft geschreven. De cast is ook al grotendeels rond. Zo zijn onder anderen Bill Murray, Edward Norton, Willem Dafoe, Adrien Brody en Tilda Swinton gecast.

Hieronder nog een trailer van de vorige film van Anderson, die ontvangen werd als een van zijn besten: Moonrise Kingdom.



NieuwsFilm

meest populair