POLL: Beste film van 2012?

Breng je stem uit op jouw favoriete film van afgelopen jaar!

Eerder deze week maakten de recensenten en nieuwsposters van FilmTotaal bekend welke films zij afgelopen jaar het meest waarderen. Uit de reacties bleek dat de meningen van de FilmTotaal bezoekers over het eindresultaat, met Steve McQueens drama Shame als lijstaanvoerder, verdeeld zijn. Om die reden geven wij jullie nu de mogelijkheid zelf te stemmen op jullie favoriete film van 2012.

Het is onmogelijk om in de POLL alle films te vermelden. Daarom hebben we een voorselectie gemaakt, waarin de Top 10 van FilmTotaal terug te vinden is. Deze titels zijn aangevuld met nog eens 20 films die in 2012 opvielen door bijvoorbeeld de rating op de IMDb of Rotten Tomatoes of de opbrengst aan de wereldwijde box office.

Films die al in 2012 (in de States) verschenen en nog in Nederland moeten uitkomen - bijvoorbeeld Django Unchained - zijn niet opgenomen en worden in dit geval gezien als een film uit 2013. Logisch gevolg is dat er ook een aantal films - zoals The Girl with the Dragon Tattoo - in de lijst staan die in 2012 in de Nederlandse bioscoop verschenen, maar al in 2011 in bijvoorbeeld de States te zien waren.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
web surveys



NieuwsFilm

meest populair