'A Good Day to Die Hard' wordt Rated R

Zoals verwacht krijgt de wedstrijd Bruce Willis vs. Rusland een R-rating.

Vandaag kunnen we het heugelijke feit berichten dat A Good Day to Die Hard een R-rating heeft gekregen. Daarmee krijgt de film eenzelfde rating als de eerste drie films uit de franchise. Alleen het vierde deel, Live Free or Die Hard kreeg een PG-13 rating. Daarmee volgt de film waarin Bruce Willis wederom de rol van John McClane speelt, wederom de weg die al sinds 1988 gevolgd wordt door de franchise.

Daarmee weten de producenten de kritiek van fans af te wenden. Zij vonden dat de vierde Die Hard-film kwalitatief niet zo goed was als andere films uit de franchise. Zo kon Bruce Willis niet eens de beroemde oneliner 'Yippee-ki-yay, motherfucker' uitspreken. Daarnaast vonden fans dat er te weinig bloed in de film te zien was.

Het is de eerste Die Hard-film in de franchise die gemaakt is op basis van een scenario dat geschreven is met de intentie er een Die Hard-film van te maken.Het scenario van de eerste film was oorspronkelijk een vervolg op The Detective. Die Harder was eigenlijk een vervolg op Commando, en Die Hard With A Vengeance was ooit een film met de naam Simon Says, terwijl Live Free or Die Hard gebaseerd is op een scenario met de naam WW3.com.


In deze film neemt John McClane het voor de verandering eens niet tegen gewone terroristen. Ditmaal worden de zaken iets gecompliceerder. Zijn van hem vervreemde zoon Jack (Jai Courtney) raakt verzeild in een Russische gevangenisontsnapping. Daardoor moeten de twee samenwerken om niet alleen elkaar te beschermen, maar ook om de wereld te redden. Vanaf 14 februari 2013 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair