Zack Snyder maakt een 'Star Wars' spin-off

Terwijl men nog steeds driftig op zoek is naar iemand voor 'Episode VII', heeft de 'Man of Steel' regisseur andere plannen met de franchise.

Zack Snyder bevindt zich momenteel in de laatste fase van de productie van zijn aankomende Superman film Man of Steel. De regisseur gaat het daarna niet rustig aan doen, want we horen nu dat hij al een tijdje in alle stilte bezig is met een Star Wars spin-off. Snyder gaf een tijdje terug nog aan dat hij zich niet zal gaan wagen aan Episode VII, maar dit hield schijnbaar niet in dat hij zich nooit in het Star Wars universum zal gaan begeven.

Voor zijn losstaande Star Wars film laat Snyder zich schijnbaar inspireren door Akira Kurosawa’s Seven Samurai. Het verhaal volgt een stel Jedi strijders die een missie gaan uitvoeren. De film zal niet genummerd worden zoals alle andere Star Wars films en het ziet er naar uit dat de film pas na Episode VII gemaakt zal gaan worden. Chronologisch gezien zal het verhaal zich gaan afspelen na de gebeurtenissen in Return of the Jedi.

Eerder hoorden we al dat scenaristen Simon Kinberg en Lawrence Kasdan ook al bezig zouden zijn met Star Wars verhalen die zich afspelen buiten de originele saga. Disney CEO Bob Iger gaf een tijdje terug al aan dat ze elke twee jaar na Episode VII een nieuwe Star Wars film willen uitbrengen. Op deze manier lijkt dat wel te gaan lukken.

In Star Wars Episode IV beschrijft Obi-Wan Kenobi de Jedi als een soort samoerai met hun lightsabers. George Lucas is zich altijd bewust geweest van de invloed van Kurosawa op zijn saga. Hoewel dit nauwelijks was terug te vinden in de prequel trilogie, kwam het in de Clone Wars tekenfilm wel weer naar boven.

De Star Wars projecten stapelen zich op, maar we hebben dus nog steeds geen regisseur voor Episode VII.

NieuwsFilm

meest populair