Carice van Houten gecast in WikiLeaks-film

Ze zal WikiLeaks-woordvoerster Brigitta spelen, een IJslands parlementslid.

Neerlands trots Carice van Houten is gecast in een film over het leven van WikiLeaks-oprichter Julian Assange, The Man Who Sold the World. Ze zal in de film het IJslandse parlementslid Brigitta spelen. Zij trad enige tijd op als woordvoerster van Assange.

De rol van Assange wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch, die volgend jaar als Smaug te zien is in The Hobbit: The Desolation of Smaug. Hij was verder ook in de Britse miniserie Sherlock te zien, als niemand minder dan Sherlock Holmes.

De Duitse acteur Daniel Brühl zal te zien zijn als Daniel Domcheit-Berg. Hij was een Duitse activist die tot 2010 woordvoerder was voor WikiLeaks. Eerder zou James McAvoy die rol spelen, maar zijn agenda liet dat uiteindelijk niet toe.

Bill Condon, die ons The Twilight Saga: Breaking Dawn bracht, neemt plaats op de regiestoel. Scenarist Josh Singer schreef het scenario voor de film, waarvoor hij sprak met verschillende bij WikiLeaks betrokken mensen.

Centraal in The Man Who Sold the World staat de manier waarop Assange samenwerkte met internationale kranten om de gelekte documenten naar buiten te brengen. Zoals bekend verliep dat niet altijd even prettig, met stopgezette samenwerkingsverbanden als gevolg.

The Man Who Sold the World moet vanaf eind 2013 of begin 2014 in de bioscopen draaien.



NieuwsFilm

meest populair