Martin Scorsese maakt dan eindelijk 'Silence'

Gaat zijn droomproject er dan eindelijk komen?

De laatste keer dat Martin Scorsese beloofde zijn droomproject Silence te zullen maken, was nadat hij de opnames van Hugo afgerond had. Maar net als tot nu toe altijd het geval is geweest, kwam er een ander project dat hij toch even eerst wilde maken. Ditmaal was dat The Wolf of Wall Street, waarvan de opnames afgelopen zomer begonnen en eerder deze week afgerond werden.

Maar, zoals je misschien nog weet, afgelopen zomer werd Scorsese aangeklaagd door het Japanse Cecchi Gori Pictures, het productiebedrijf dat de ontwikkeling van het project overzag. Ze hadden het gehad met Scorsese die het project alsmaar uitstelde en wilden dat het nu eens gemaakt zou worden. Misschien is het vanwege die rechtszaak heeft Scorsese beloofd de film zijn volgende te zullen maken.

The Silence is een adaptie van het Japanse boek van Shusaku Endo, over twee zeventiende eeuwse Jezuïeten die geweld en vervolging tegemoet zien. Ze reizen naar Japan om daar hun mentor te vinden en het Christendom te verspreiden.

Of het project er nu daadwerkelijk zal komen moet nog maar blijken. Hij wil ook nog de film The Irishman maken, en wil al enige tijd een biopic over het leven van Frank Sinatra maken. Wie weet komt er net als eerdere keren dus weer een project dat Scorsese’s aandacht grijpt, waarmee Silence weer uitgesteld wordt.



NieuwsFilm

meest populair