Algemeen

The Weinstein Company wint de rechten van 'Mandela: Long Walk to Freedom'

De film met Idris Elba als Nelson Mandela zal nu ongetwijfeld worden klaargestoomd voor een lading Oscars.

door Zilko Tarici op 23.02.2013 om 13:00 in Algemeen
The Weinstein Company van de beruchte gebroeders Weinstein heeft de rechten vergaard van Mandela: Long Walk yo Freedom, de verfilming van de beroemde autobiografie van Nelson Mandela, waarin hij zijn leven als gevangene op Robbeneiland beschrijft. De film met Idris Elba (Pacific Rim) als Nelson Mandela en Naomie Harris (Skyfall) als Winnie Mandela werd geregisseerd door Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl).

De opnames van Mandela: Long Walk to Freedom begonnen in mei 2012 in KwaZulu Natal en duurden 16 weken. De productie vond onder andere plaats op locaties zoals Kaapstad, Johannesburg en Mandela's thuisprovincie. De opnames eindigden in september 2012.

Mandela: Long Walk to Freedom wordt met de steun van The Weinstein Company nu al klaargestoomd voor de Oscars van 2014. Verwacht wordt dan ook dat de film eind dit jaar in de bioscopen zal verschijnen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ben fan van Elba maar zie hem niet als Mandela maar maybe veranderd dat als ik een foto zie.

xHessen

Avatar

Ik heb een maandje terug Invictus gekeken. Mandela wordt daarin goed neergezet door Morgan Freeman, ben benieuwd hoe deze film uitpakt.

Jonathancrane

Avatar

Idrs Elba is een geweldige acteur, en zie hem graag die Oscar beet houden en eindelijk erkend te worden voor zijn werk. Benedict Cumberbatch is hetzelfde soort acteur uit Engeland die dat zou moeten verdienen.

spooklift

Avatar

Ik zie liever Morgan Freeman dan Idris Elba.

Frietgezicht

Avatar

spooklift "Ik zie liever Morgan Freeman dan Idris Elba."


Snap de vergelijking niet. Freeman kan moeilijk de jonge versie spelen.

NieuwsFilm

meest populair