Omar Sy voegt zich bij cast 'X-Men: Days of Future Past'

De acteur maakte vooral naam met zijn rol in het Franse megasucces Intouchables.

Regisseur Bryan Singer heeft wederom via Twitter de casting van een nieuwe acteur voor in zijn film X-Men: Days of Future Past aangekondigd. Ditmaal voegt de Franse acteur Omar Sy (Intouchables) zich bij de cast van de film. Net als toen Singer aankondigde dat Peter Dinklage gecast werd, noemde hij niet welke rol de acteur op zich zou nemen.

Speculatie is dat Sy de mutant Bishop zal spelen. Dit ondanks dat het personage zijn debuut in ‘Uncanny X-Men’ beleeft, zo’n tien jaar na de publicatie van ‘Days of the Future Past’. Omdat Singer noch de studio bevestigd hebben, is het natuurlijk niet zeker dat hij daadwerkelijk dit personage zal spelen. Het kan net zo goed gebeuren dat Sy een volledig nieuw personage zal spelen in de film.

Sy voegt zich daarmee bij een cast die tot nu toe al bestaat uit Hugh Jackman, Ian McKellen, Patrick Stewart, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Anna Paquin, Ellen Page en Shawn Ashmore.

De film, die op 17 juli 2014 in de bioscopen moet draaien, wordt gemaakt op basis van een scenario van Simon Kinberg. Deze is geïnspireerd op een stripboekenserie van Chris Claremont en John Byrne en speelt zich af in een alternatieve toekomst. In Days of Future Past vermoordt het Broederschap, onder leiding van Magneto, een belangrijke Amerikaanse senator. Als gevolg hiervan worden alle mutanten opgejaagd door Sentinels. Aan de mutanten van vroeger en van nu de taak om de fouten recht te zetten.



NieuwsFilm

meest populair