Algemeen

Joss Whedon gelooft niet in Kickstarter voor 'Firefly'

Er zal dus geen poging gedaan worden om de (succesvolle) weg van Veronica Mars te volgen.

door Jim Pedd op 17.03.2013 om 15:28 in Algemeen
Als het Kristen Bell en Rob Thomas lukt om genoeg geld te verzamelen voor de Veronica Mars-film, waarom zouden Nathan Fillion en Joss Whedon dan niet een soortgelijk project ondernemen voor Firefly? Volgens de regisseur is dat niet heel waarschijnlijk.

Whedon reageerde daarop met de opmerking dat veel mensen nu waarschijnlijk denken aan een Firefly-film, die met soortgelijke methode gefinancierd kan worden. Hij zou dat ook graag willen doen, maar is de komende drie jaar volgeboekt bij Marvel.

"I realised [a Firefly film project would be the] only thing on everybody's mind right now. I've said repeatedly that I would love to make another movie with these guys, and that remains the case. It also remains the case that I'm booked up by Marvel for the next three years, and that I haven't even been able to get Dr. Horrible 2 off the ground because of that."

De regisseur wil dan ook niet eens nadenken over dit project op dit moment. Over een paar jaar wil hij er misschien wel over nadenken, maar dan hangt het er echt vanaf hoe de markt eruit ziet. Op dit moment is een Kickstart in zijn ogen dus geen mogelijkheid. "A couple years from now, when Nathan [Fillion]'s no longer [on ABC's crime drama] Castle and I'm no longer the Tom Hagen of the Marvel Universe and making a giant movie, we might look and see where the market is then. But right now, it's a complete non-Kickstarter for me."

Belangrijk is het ook om in het achterhoofd te houden dat er al een film van Firefly is gemaakt: Serenity. Fans vonden de film misschien wel geweldig, maar de film wist alsnog niet bepaald veel mensen naar de bioscopen te trekken. De DVD-verkopen wisten veel goed te maken toen.

Voorlopig is het nog wachten om te zien of de Veronica Mars-film daadwerkelijk van de grond komt. De film moet in de loop van 2014 in de bioscopen draaien. Ondertussen werkt Whedon hard aan The Avengers 2, dat vanaf 1 mei 2015 in de bioscopen draait.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Is deze serie een aanrader?

Pete_027

Avatar

Serie nooit gezien maar de film Serenity vond ik erg goed.

Evermind

Avatar

De serie is echt veel beter dan de film, absoluut kijken dus!
Ik zit dus ook meer te wachten op een doorstart van de serie ipv en nieuwe film. En kom ook maar op met Dr Horrible 2! Smiley face

Chris23

Avatar

jaime91 "Is deze serie een aanrader?"


Serie vond ik aardig/matig, de film was ok; een soort " the adventures of Han Solo" achtige film.

jaime91

Avatar

Chris23 "Serie vond ik aardig/matig, de film was ok; een soort " the adventures of Han Solo" achtige film."

Klinkt cool. Dan zal het mij als Star Wars fan wel bevallen.

Chris23

Avatar

jaime91 "Klinkt cool. Dan zal het mij als Star Wars fan wel bevallen."


`Battlestar Galactica Blood & Chrome` kan ik ook aanraden dan.

jaime91

Avatar

Chris23 "`Battlestar Galactica Blood & Chrome` kan ik ook aanraden dan.
"

Ziet er heel tof uit! Hoort die film toevallig hierbij?

Angelater

Avatar

jaime91 "Ziet er heel tof uit! Hoort die film toevallig hierbij?"


Zelfde universum in ieder geval, ja.

Chris23

Avatar

jaime91 "Ziet er heel tof uit! Hoort die film toevallig hierbij?"


Yep.
Het is een tv-film; een pilot voor een serie die over de jonge jaren van Captain Adama zou gaan, maar er waarschijnlijk nooit komt omdat er te weinig animo voor was. (vreemd , want het is voor sifi fans echt een vette pilot, veel vetter dan Caprica iig)

jaime91

Avatar

Chris23 "Yep.
Het is een tv-film; een pilot voor een serie die over de jonge jaren van Captain Adama zou gaan, maar er waarschijnlijk nooit komt omdat er te weinig animo voor was. (vreemd , want het is voor sifi fans echt een vette pilot, veel vetter dan Caprica iig)"

Oke top, die serie stond zowiezo al op mijn lijstje. Mooie prijs ook voor zoveel dvd's. Maar die film is dus een pilot voor die serie? Het speelt zich dus daarvoor af? Ik moet dus eerst die film zien?

Chris23

Avatar

jaime91 "Oke top, die serie stond zowiezo al op mijn lijstje. Mooie prijs ook voor zoveel dvd's. Maar die film is dus een pilot voor die serie? Het speelt zich dus daarvoor af? Ik moet dus eerst die film zien?"


Je zou eerst die film kunnen zien ja.(moet niet)
Die film is namelijk niet de pilot voor de serie van dat Bol-linkje.(2e cylon oorlog)
Het is de pilot van de prequel-serie daarvan.(1e cylon oorlog)
Die er verder dus (nog?) niet gekomen is.
In die film zie je een paar dagen uit de jeugd van Adama (die in die serie van dat Bol-linkje een oude battlestar captain is)
Ik geloof dat er geen enkele spoiler in zit voor als je daarna die serie kijkt.

jaime91

Avatar

Chris23 "Je zou eerst die film kunnen zien ja.(moet niet)
Die film is namelijk niet de pilot voor de serie van dat Bol-linkje.(2e cylon oorlog)
Het is de pilot van de prequel-serie daarvan.(1e cylon oorlog)
Die er verder dus (nog?) niet gekomen is.
In die film zie je een paar dagen uit de jeugd van Adama (die in die serie van dat Bol-linkje een oude battlestar captain is)
Ik geloof dat er geen enkele spoiler in zit voor als je daarna die serie kijkt."

Oke dan. Bedankt.

seppe

Avatar

Vond het ene seizoen firefly veel vetter dan battlestar galactica. Als je nog niets van firefly of serenity hebt gezien moet je eerst het seizoen firefly kijken en daarna de film serenity.

Perrysh

Avatar

Één vraag over Firefly: Is de serie gecanceld of gestopt? Oftewel: Zit er gewoon een einde aan of wordt de serie gewoon halverwege (veel te vroeg) afgekapt? Ben altijd in de veronderstelling geweest dat de serie abrupt en te vroeg gestopt is, daarom heb ik nooit de moeite genomen om de serie een kans te geven.

TARAraboemdijee

Avatar

Perrysh "Één vraag over Firefly: Is de serie gecanceld of gestopt? Oftewel: Zit er gewoon een einde aan of wordt de serie gewoon halverwege (veel te vroeg) afgekapt? Ben altijd in de veronderstelling geweest dat de serie abrupt en te vroeg gestopt is, daarom heb ik nooit de moeite genomen om de serie een kans te geven."

Gecanceld, en inderdaad te abrupt en te vroeg gestopt. Maar niettemin absoluut de moeite waard. Probeer de pilot gewoon eens uit Smiley face
Ik heb na het kijken van de serie en daarna de film Serenity de DVD-box van de serie in huis gehaald.

jaime91

Avatar

Perrysh "Één vraag over Firefly: Is de serie gecanceld of gestopt? Oftewel: Zit er gewoon een einde aan of wordt de serie gewoon halverwege (veel te vroeg) afgekapt? Ben altijd in de veronderstelling geweest dat de serie abrupt en te vroeg gestopt is, daarom heb ik nooit de moeite genomen om de serie een kans te geven."

Wat ik ervan begrepen heb (maar correct me if i'm wrong) heeft de serie wel een einde maar had er nog meer uitgehaald kunnen worden als ie niet gecanceld was. Er zijn een aantal personages waar meer uitgehaald had kunnen worden, zeg maar. Als ik deze review goed begrijp althans.

TARAraboemdijee

Avatar

jaime91 "Wat ik ervan begrepen heb (maar correct me if i'm wrong) heeft de serie wel een einde maar had er nog meer uitgehaald kunnen worden als ie niet gecanceld was. Er zijn een aantal personages waar meer uitgehaald had kunnen worden, zeg maar. Als ik deze review goed begrijp althans.
"

Bij deze dan correction Smiley face
De serie heeft niet echt een einde. Waar de reviewer in dat filmpje naar verwijst is de film Serenity, die de serie een soort van afsluiter geeft.

jaime91

Avatar

TARAraboemdijee "Bij deze dan correction Smiley face
De serie heeft niet echt een einde. Waar de reviewer in dat filmpje naar verwijst is de film Serenity, die de serie een soort van afsluiter geeft."

Dus er zit toch een einde aan. Het is niet helemaal open gelaten dat ze stoppen bij een cliffhanger zeg maar.

seppe

Avatar

Het einde is geen cliffhanger en voelt niet heel erg onbevredigend. Maar om er wat meer een einde aan te breien hebben ze nog een film gemaakt. Dus eerst de serie kijken en dan de film.

B@chelor

Avatar

jaime91 "Is deze serie een aanrader?"
Yes. Kijk eerst het seizoen en dan de film Serenity (wat anderen al hebben aangehaald). Ik heb beide een tijdje terug eindelijk kunnen zien en was erg verbaasd dat deze serie was gecancelled. Erg jammer.

Rourke

Avatar

Firefly is mijn nummer 1 Sci-fi serie aller tijden. Echt een ongelooflijke mooie sfeer wordt er gecreëerd met zeer spannende verhaallijnen. Battlestar Gallactica kan daar echt niet aan tippen wat mij betreft.

Om een korte feitelijke samenvatting te geven: de show was na 1 seizoen gecancelled vanwege slechte kijkcijfers. Dit had als hoofdreden dat het op een belachelijk tijdslot zat (ik geloof donderdag middag uit mijn hoofd). Na de plotse cancel is er een film gekomen (Serenity) die een volwaardige afsluiting is van de serie. Geen cliffhangers, of een "halve afsluiting". Nee, een volwaardige afsluiting.

Pas veel later is de serie beroemdheid en waardering gaan krijgen. Het was destijds een van de ondergewaardeerde TV shows aller tijden.

De film kan los bekeken worden. Het maakt niet uit als je die al gezien hebt, maar de serie nog niet. Als je de film al gezien hebt ga de serie toch gewoon kijken. Absolute aanrader voor elke sci-fi fan.

akketa

Avatar

Heerlijke Scifi/Western serie. Zeker kijken! De chemie tussen de bemanningsleden is erg treffend en werkt al sinds aflevering 1.

Nog een reden dat ie is gecanceled is dat de volgorde niet klopte. Ze begonnen te uitzenden met aflevering 2 en ik dacht dat pas de 3e aflevering de Pilot was. Ja, hoe breng je een serie om zeep...

De film eerst kijken is wel af te raden, want er gebeuren dingen die meer impact hebben als je de karakters al kent. Ik had toch wel 1 WTF-momentje en een "Nee!" ontsprong wel mijn mond. ;)

movieknowledge

Avatar

Firefly is één van de beste TV series op het gebied van SciFi het combineert western elementen met science fiction. Deze verhouding spreekt bij velen niet tot de verbeeldingen. Ik dacht zelf eerst ook wat dit nou precies is??

Maar dit is één van de series die niet in een zo vroeg stadium gecancelled moest worden. Er viel nog zoveel te vertellen over de karakters. Het is voor mij één van de mooiste series die ik ooit heb gezien. Het zit vol drama,haat,liefde maar vooral ook komedie. Het is een perfecte mix.

Het idee van de film Serenity is ook een fan-based project geweest. Bij deze films werden de fans, waar het uiteindelijk om draait, getrakteerd op een waar spektakel en een aanvulling op een geweldige serie. Ik zou zeker deze spelers in een laatste film terug willen zien ook al zou dat nog 5 jaar duren!

Firefly, een absolute aanrader!

nieuwslaatste nieuws

meest populair