Poll

POLL: Beste film van David Fincher?

Wordt het 'Se7en', 'Fight Club' of een van zijn recente toppers als 'The Social Network' of 'The Girl with the Dragon Tattoo'? Stem zelf!

door Bram de Groot op 24.03.2013 om 11:38 in Poll
Na de POLLS over de oeuvres van de regisseurs Steven Spielberg (zie hier), Martin Scorsese (zie hier), James Cameron (zie hier) en Quentin Tarantino (zie hier) gaan we via onderstaande POLL na welke film van regisseur David Fincher het meest geliefd is onder de FilmTotaal bezoekers.

Fincher startte zijn carrière als special/visual effects specialist bij titels als Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) en Indiana Jones and the Temple of Doom (1984). Al snel stapte hij zelf achter de camera om documentaires en videoclips te maken voor onder meer Madonna en Michael Jackson. In 1992 mocht hij het uiteindelijk mager ontvangen vervolg Alien³ maken op Ridley Scotts Alien (1979) en James Camerons Aliens (1986). De "misstap" wist hij snel recht te zetten. In 1995 liet hij via Se7en zien dat hij wel degelijk een topregisseur is en zich kan meten met de wereldtop. Niet veel later volgden de toppers The Game (1997) en Fight Club (1999).

In de jaren die volgden bleven zijn films opzien baren. Ondanks dat Panic Room (2002) en Zodiac (2007) geen enorme kaskrakers waren, werden ze bijzonder goed ontvangen. De grootste successen vierden hij tot op heden met The Curious Case of Benjamin Button (2008) en The Social Network (2010). Voor beide titels werd hij namelijk genomineerd voor een Oscar voor Beste Regie. Zijn meest recente film The Girl with the Dragon Tattoo (2011) was wederom een topper, al lijkt het erop dat hij de (verplichte) vervolgfilms voorlopig in de ijskast blijven staan.

In onderstaande poll zijn alleen Finchers bioscoopfilms opgenomen. Zijn videoclips en muziekdocumentaires blijven buiten beschouwing. Uiteraard ben je vrij om over alles te discussiëren in de reacties.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
survey software


38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

seppe

Avatar

Se7en blijft voor mij echt de beste. Toch wel één van de beste thrillers ooit.

JamesBond

Avatar

'Se7en' beste thriller ooit! T+)

Steve-O

Avatar

Jaaaaa Fight Club is toch echt zijn beste.

benjamin

Avatar

Ik voel een overwinning voor Se7en komen, al staat die nu wel niet aan de leiding.

Deniro

Avatar

Kut, verkeerd gestemd. Had Se7en moeten zijn.

cordia

Avatar

Ongelofelijk lastig, één van mijn favoriete regisseurs die alleen maar goede films heeft gemaakt, na alien 2 dan. denk dat er weinig zijn met zo'n goede filmografie, zonder missers. misschien alleen QT.
Toch Gekozen voor Fight Club, maar Se7en, zodiac en the social network zijn ook meesterwerken.

Banned

Avatar

Se7en maar wel gemakkelijk keuze. Al zijn films zijn gewoon fantastisch!

Asperientje

Avatar

Fight Club en Se7en zijn voor mij sowieso zijn beste films. Hij is tevens ook mijn favoriete regisseur en de eerdergenoemde films staan in mijn top 25. Ik kon moeilijk kiezen dus heb toch maar Fight Club gekozen. Maar het is een zeer moeiijke keuze tussen die twee.

jaime91

Avatar

Se7en zonder twijfel. Fight Club vind ik echt een ruk film.

Orangey

Avatar

Zoveel moois. Ik heb toch The Curious Case of Benjamin Button gekozen, want die film vond ik simpelweg het mooist.

tk1989

Avatar

Een van mijn favoriete regisseurs. Zelfs de nieuwe serie House of Cards is een pareltje! Nu maar gekozen voor Fight Club, toch een cultclassic.

Pete_027

Avatar

Moeilijke keus aangezien al zijn films goed zijn.
Gekozen voor Fight Club:W

spooklift

Avatar

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Remco

Avatar

Ik vond Benjamin Button eigenlijk weinig aan. Echt zo langdradig die film er gebeurd heel weinig. Deed me aan Forrest Gump denken terwijl daar juist heel veel gebeurd. Zou denk ik ook voor Seven gaan al is dat wel een erg deprimerende film. The Fight Club heb ik ook nooit echt begrepen ongelofelijk vreemde film.

Remco

Avatar

Ik vond Benjamin Button eigenlijk weinig aan. Echt zo langdradig die film er gebeurd heel weinig. Deed me aan Forrest Gump denken terwijl daar juist heel veel gebeurd. Zou denk ik ook voor Seven gaan al is dat wel een erg deprimerende film. The Fight Club heb ik ook nooit echt begrepen ongelofelijk vreemde film. Daarna Panic Room omdat het knap is dat je met een simpel gegeven en in principe 1 lokatie zoveel spanning op kan bouwen.

jerome998

Avatar

Ik ga er van uit dat Fight Club de poll gaat winnen, echt een meesterwerk!

Ik hoop trouwens dat er snel een poll 'Beste film van Christopher Nolan' gaat komen.

Costigan

Avatar

Ik ga voor Zodiac.

Banned

Avatar

Fight Club is misschien wel Fincer's meest filosofische film te noemen. Misschien dat mensen hem daarom overgewaardeerd vinden. Ik vond em zeer interessant.

Darthmar

Avatar

Ik er maar 3 van gezien dus zal ik niet stemmen.

geertvdheide

Avatar

Voor mij wint Fight Club op het nippertje van Se7en, maar beide zijn geniaal. Voor Fight Club geldt dat de film pas echt goed is als je de verschillende facetten van de film goed doorkreeg tijdens de eerste kijkbeurt. Het hangt erg af van hoe je die film ziet.

Ook de recente werken als The Social Network zijn erg geslaagd. Fincher is een steengoede regisseur waar we hopelijk nog meer moois van gaan zien.

Darkman16

Avatar

Zodiac vind ik persoonlijk zijn meesterwerkje in verhaal vertellen.

Ravaged

Avatar

Vind de meeste wel heel sterk. Vind The Game vrij ondergewaardeerd, maar zelf toch maar gekozen voor Fight Club.

Angelater

Avatar

Se7en, hands down...

Hancock

Avatar

Fight club hell yeah!!

FilmMaster

Avatar

Ik denk dat fight club wint.
Ik vind tccobb de beste.

jaime91

Avatar

Spannend, Se7en en Fight Club liggen heel dicht bij elkaar.

Ed Crane

Avatar

Alien3 is mijn favoriete Fincher, één van de meest onderschatte films aller tijden, sowieso de meest ondergewaarde sequel ooit T+)

TonyStark

Avatar

Se7en of Fight Club... Aaargh ik kan niet kiezen! :| Ik stem op Fight Club die heeft de minste stemmen.. ..alhoewel.. Se7en was wel een hele vette film... Maar Fight Club ook :? hmmmmmmmmmm...

starbass

Avatar

Ed Crane "Alien3 is mijn favoriete Fincher, één van de meest onderschatte films aller tijden, sowieso de meest ondergewaarde sequel ooit T+)"


+1
Maar se7en en Fightclub zijn ook fantastisch. The Curious Case of Benjamin Button was ook wel sterk, maar net iets te zwaar naar mijn smaak. The Game was ook wel vet. Weer een moeilijk keuze

nog niet gezien:
The Girl with the Dragon Tattoo,
The Social Network, ben geen facebook fan..
Zodiac

Moviemagic

Avatar

Ik heb ze allemaal gezien en ik kies voor 'the girl in the dragon tattoo'. Niet dat de ander slechter zijn (zoals se7en), maar op één of andere manier had die film meer voor mij. Rooney Mara en Daniel Craig... wat een combo en dan de nieuwe 'The Girl Who Played with Fire' op komst....... Super!

Goov25

Avatar

The Girl With The Dragon Tattoo vond ik erg goed, ook al krijgt die hier weinig stemmen. Maar nu het draait om de BESTE film van David Fincher, gaat het voor mij tussen Fight Club en Se7en. Moeilijk, want het zijn allebei ijzersterke thrillers. Uiteindelijk voor Fight Club gekozen, maar Se7en mag van mij zeker winnen T+)

Blockbuster

Avatar

Dat gaat Seven natuurlijk glansrijk winnen. Volgende keer niet zo'n voorspelbare poll graag. Bijna niemand kiest voor Panic Room: 5 sterren thriller, lekker mainstream, lekker spannend. Alien 3 is voor mij persoonlijk ook zeer de moeite waard. Doe de volgende keer maar John Carpenter.

benjamin

Avatar

Blockbuster "Bijna niemand kiest voor Panic Room: 5 sterren thriller, lekker mainstream, lekker spannend."


Omdat de andere films gewoon nóg beter zijn. Betekent zeker niet dat iedereen die film zou haten.

tyler durden

Avatar

Seven en Fight club steken duidelijk boven de rest uit hoewel geen vd film, matig of zelf middelmatig is, zwakste film is by far panic room, verder stuk voor stuk sterke films, hoewel ik bij Alien 3 een beetje een dubbel gevoel heb.. Beste film blijft voor mij toch fight club net voor seven, Die donkere rauwe humor en de manier hoe het verhaal gebracht wordt zorgt ervoor dat deze net een streepje voor seven eindigt

LuCos

Avatar

starbass "+1

nog niet gezien:
...
The Social Network, ben geen facebook fan..
....
"


Haha, maar dat is toch geen reden om hem niet te kijken? Ik vind oorlog ruk, absoluut geen fan en heb niks met het leger. Maar dan kan ik de films toch nog wel gaan kijken en zelfs mooi of goed vinden?

Ik denk dat ik voor Fight Club kies.

NieuwsFilm