POLL: Beste film van David Fincher?

Wordt het 'Se7en', 'Fight Club' of een van zijn recente toppers als 'The Social Network' of 'The Girl with the Dragon Tattoo'? Stem zelf!

Na de POLLS over de oeuvres van de regisseurs Steven Spielberg (zie hier), Martin Scorsese (zie hier), James Cameron (zie hier) en Quentin Tarantino (zie hier) gaan we via onderstaande POLL na welke film van regisseur David Fincher het meest geliefd is onder de FilmTotaal bezoekers.

Fincher startte zijn carrière als special/visual effects specialist bij titels als Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) en Indiana Jones and the Temple of Doom (1984). Al snel stapte hij zelf achter de camera om documentaires en videoclips te maken voor onder meer Madonna en Michael Jackson. In 1992 mocht hij het uiteindelijk mager ontvangen vervolg Alien³ maken op Ridley Scotts Alien (1979) en James Camerons Aliens (1986). De "misstap" wist hij snel recht te zetten. In 1995 liet hij via Se7en zien dat hij wel degelijk een topregisseur is en zich kan meten met de wereldtop. Niet veel later volgden de toppers The Game (1997) en Fight Club (1999).

In de jaren die volgden bleven zijn films opzien baren. Ondanks dat Panic Room (2002) en Zodiac (2007) geen enorme kaskrakers waren, werden ze bijzonder goed ontvangen. De grootste successen vierden hij tot op heden met The Curious Case of Benjamin Button (2008) en The Social Network (2010). Voor beide titels werd hij namelijk genomineerd voor een Oscar voor Beste Regie. Zijn meest recente film The Girl with the Dragon Tattoo (2011) was wederom een topper, al lijkt het erop dat hij de (verplichte) vervolgfilms voorlopig in de ijskast blijven staan.

In onderstaande poll zijn alleen Finchers bioscoopfilms opgenomen. Zijn videoclips en muziekdocumentaires blijven buiten beschouwing. Uiteraard ben je vrij om over alles te discussiëren in de reacties.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
survey software



NieuwsFilm

meest populair