Kill Bill Vol.2 niet lang No.1 in Amerika

Kill Bill Vol.2' heeft in Amerika maar kort de lijst met bestbezochte films aangevoerd. Direct na de eerste week tuimelt Quentin Tarantino's samoerai wraakfilm van de eerste plek en zet Oscarwinnaar Denzel Washington de toon met zijn actiethriller 'Man on Fire'. Deze film, waarin hij als ex-marinier wordt aangetrokken om een jong meisje tegen kidnapping te beschermen, ging vrijdag in première en bracht het afgelopen weekend 23 miljoen dollar op.

Vrijwel hetzelfde bedrag werd binnengehaald door de komedie '13 Going on 30', die met een recette van 22 miljoen de tweede plaats veroverde. In deze vrouwelijke versie van het Tom Hanks-vehikel 'Big' en een variatie op 'Freaky Friday' speelt Jennifer Garner een 13-jarige die plotsklaps wakker wordt in een 30-jarige versie van haarzelf. 'The Punisher', die vorige week op die positie stond, werd naar de vierde plaats verdreven. 'Kill' Bill Vol. 2' schoof naar de derde plaats.

In de lagere regionen van de top tien staan opvallend veel kinderfilms. De geanimeerde koeien uit 'Home on the Range' behouden hun vijfde plek met een opbrengst van ruim 3 miljoen. Ook jeugdfilms 'Scooby Doo 2: Monsters Unleashed' en 'Johnson Family Vacation' houden deze week nog stand.

Vrijdag gaan er vier grote films in Amerika in première. In 'Mean Girls' krijgt de tiener Cady heel wat te verduren op haar nieuwe school als ze valt op het ex-vriendje van één van de populairste meisjes. Pierce Brosnan en Julianne Moore gaan trouwen in de romantische komedie 'Laws of Attraction' en Ben Stiller wordt jaloers op Jack Black in de komedie 'Envy'. De laatste titel die in première gaat is 'Godsend', waarin een echtpaar hun overleden zoon tot leven laat wekken door Robert De Niro.



NieuwsFilm

meest populair