Michael Bay over 'Transformers 4' en 'Ninja Turtles'

Hij deed Transformers 4 alleen om te voorkomen dat iemand zijn franchise zou verpesten...

Tijdens een interview met Moviefone ging regisseur Michael Bay in op twee van zijn nieuwe projecten: Transformers 4 en Teenage Mutant Ninja Turtles. Allereerst ontkrachtte hij een gerucht omtrent de Ninja Turtles film.

Enige tijd al wordt gesteld dat de gemuteerde schildpadden buitenaardse wezens zijn in deze film, maar dat zal niet het geval zijn. ”Dat is niet waar! We baseren ons op het oorspronkelijke bronmateriaal. Ik heb me nooit gecorrigeerd in de pers. Ik luister wel degelijk naar fans en wil dat dit authentiek wordt. Ik denk dat ze erg blij zullen zijn met de film. Als ik de digitale effecten zie, zien de turtles er geweldig uit.”

De regisseur ging verder uitgebreid in op zijn nieuwste Transformers vehikel. Naar eigen zeggen was hij geen fan van de franchise. Nu is hij dat wel, en om die reden wil hij de franchise beschermen. Dat is ook waarom hij nog een film zal maken, zoals blijkt uit het onderstaande citaat. Interessant hierin is dat de regisseur lijkt te suggereren hierna écht klaar te zijn met de films. Hij wil gewoon iets moois opzetten waar iemand anders op kan voortbouwen.

”Ik ging naar de Transformers attractie in Universal, en daar stond een rij van tweeënhalf uur. Het is de populairste attractie sinds Jurassic Park, en ik dacht… Het is moeilijk om je franchise los te laten. Je wil niet dat iemand anders het verpest. Dus ik wilde op zijn minst een goede basis achterlaten. Want als je een andere regisseur krijgt, dan wil die niet in mijn voetsporen volgen. Regisseurs zijn erg territoriaal. Dus nemen ze een meer onervaren regisseur aan. Dat is de manier waarop Hollywood werkt. En ik denk, ‘God, dus ik herontwerp het wel, en zet het op… Iemand gaat dit verpest. Het is gewoon een te grote franchise.’ En ik kijk naar die kinderen in de rij voor de attractie en denk, ‘Fuck, ik moet er nog een doen.’ En toen haalde ik Mark [Wahlberg] binnen. Dus nu hebben we een filmster, en een volledig herontworpen franchise. Het zal dus tenminste met een goede basis naar iemand anders overgaan.”

Kortom, vooral uit angst dat iemand anders zou verpest wat hij gemaakt heeft, is Bay akkoord gegaan met deze vierde Transformers-film. Tot slot ging hij nog kort in op de herontwerpen:

”We hebben alles opnieuw ontworpen in ‘Transformers 4’, en er zit erg cool spul tussen. Ik heb letterlijk elk personage opnieuw ontworpen, van top tot teen. Er is een reden waarom ze er anders uitzien, maar het is ook om het fris en nieuw voor me te houden. Ik denk dat de fans de herontwerpen en nieuwe personages erg zullen waarderen.”

Teenage Mutant Ninja Turtles zal geregisseerd worden door Jonathan Liebesman. De cast is al grotendeels rond: Megan Fox speelt April O’Neil, Alan Ritchson is Raphael, Jeremy Howard Donatello, Pete Ploszek is Leonardo, Noel Fisher Michelangelo en Danny Woodburn is te zien als Master Splinter. De film draait vanaf 10 juli 2014 in de Nederlandse bioscopen.

Enige tijd daarvoor, vanaf 16 juni 2014, is Transformers 4 in de bioscopen te zien. Hoofdrollen n die film zijn weggelegd voor Mark Wahlberg, Jack Reynor, Nicola Peltz en Stanley Tucci.



NieuwsFilm

meest populair