Algemeen

Uitslag POLL: De films van Michael Bay

En de winnaar is...

door Bram de Groot op 05.05.2013 om 07:19 in Algemeen
Het is overduidelijk dat de FilmTotaal bezoekers de actiefilm The Rock (1996) bestempelen als hun meest favoriete film van regisseur Michael Bay. Met 36% eindigde het namelijk veruit op het hoogste percentage en het bleef hiermee de andere blockbusters van Bay ruimschoots voor.

De drie titels Bad Boys (1994), Transformers (2007) en The Island (2005) eindigden met respectievelijk 13%, 12% en 11% op de tweede tot en met de vierde stek. De overigens titels scoorden beduidend minder, al kreeg Transformers: Revenge of the Fallen (2009) overduidelijk de minste stemmen; slechts 7. Hieronder de complete lijst met de negen films van Michael Bay:

1. The Rock (1996) 36%
2. Bad Boys (1995) 13%
3. Transformers (2007) 12%
4. The Island (2005) 11%
5. Transformers: Dark of the Moon (2011) 8%
6. Armageddon (1998) 7% (74 stemmen)
7. Pearl Harbor (2001) 7% (69 stemmen)
8. Bad Boys II (2003) 5%
9. Transformers: Revenge of the Fallen (2009) 1%

Bays actiefilm The Rock (RT = 67%, IMDb = 7,3, FT = 7,6) kostte circa $75 miljoen om te maken en kwam tot zo'n $335,1 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa. Na de onderstaande openingsscène van The Rock volgt de complete einduitslag.

surveys & polls

Uitslagen eerdere regisseur-POLLS op FilmTotaal.nl: Tim Burton | Christopher Nolan | David Fincher | Steven Spielberg | Martin Scorsese | James Cameron | Quentin Tarantino | Overige uitslagen POLLS

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Dit had ik echt niet verwacht ;)

Banned

Avatar

Ik heb The Rock dan maar eergisteren eens bekeken... het is inderdaad een goeie film zoniet de beste van Bay. Op een baar belachelijke scènes en geforceerde dialogen na dan.
Was wel te verwachten dat Transformers 2 laatst zou staan.

benjamin

Avatar

Ondanks alle meningsverschillen over Bay, denk ik dat iedereen zich wel in deze keuze kan vinden.

Frietgezicht

Avatar

Dik verdiend op 1 en denk ook de meest duidelijke winnaar van alle Polls?

Heerlijke rollen van Cage en Connery en Ed Harris is sterk als de badguy. Wisselwerking en chemie tussen Cage en Connery is top, goede actie, mooie locatie, wat humor en prachtige muziek.

Angelater

Avatar

De muziek en setting is inderdaad wat deze film zo heerlijk maakt. Het acteerwerk was niet altijd geweldig en er wordt soms nog weleens belachelijk gefilmd (de auto scène wanneer de camera alle kanten op vliegt terwijl iemand aan het praten is achter het stuur), maar heb hem altijd wel kunnen waarderen. Ook is er behoorlijk wat afwezigheid van CGI hier Smiley face

nietselam

Avatar

En vergeet niet Michael biehn als leider van het Navy seal team in een hele mooie douche scene(nee niet wat je zou verwachten bij een douche scène) vond ik toen 1 vd beste momenten vd film maar omdat ik fan van biehn was/ben tegelijk ook heel jammer dat hij het niet verder in de film redde.

PRIME

Avatar

nietselam "En vergeet niet Michael biehn als leider van het Navy seal team in een hele mooie douche scene(nee niet wat je zou verwachten bij een douche scène) vond ik toen 1 vd beste momenten vd film maar omdat ik fan van biehn was/ben tegelijk ook heel jammer dat hij het niet verder in de film redde."


I WILL NOT GIVE THAT ORDER!!!

Papigiulio

Avatar

Pats boem was te verwachten. Toch triest dat het na The Rock minder is geworden. Op TF en BB na dan.

NieuwsFilm

meest populair