Robert Downey Jr. en Kevin Feige over 'Iron Man 4'

Voor Downey Jr. wordt het moeilijk om terug te keren naar de franchise.

Nu Iron Man 3 de grens van één miljard dollar overschreden heeft, is het niet bepaald vreemd dat er een vierde deel in de pijplijn ligt. Marvel heeft echter één klein probleempje: het contract van Robert Downey Jr. is afgelopen.

De studio onderhandelt op dit moment dan ook met de acteur over een terugkeer naar de franchise, maar de focus ligt daarbij bovenal op The Avengers 2 en het vervolg dat daar weer op moet komen. Entertainment Weekly wist de acteur te spreken over zijn plannen voor de toekomst, en sprak daarnaast met Marvel-baas Kevin Feige over zijn verwachtingen voor de franchise.

Downey Jr. vertelde dat een nieuwe Iron Man film mogelijk jaren in de toekomst ligt. Dat terwijl hij er niet bepaald jonger op wordt - hij is nu 48 jaar oud. "Ik zou morgen met een nieuwe film beginnen, maar het is niet morgen. En er zijn een boel andere dingen die ermee samenhangen. Ik houd er niet van als mensen zich te lang met een franchise bezig houden, of mensen verwachtingen hebben die niet waargemaakt worden."

Hij blijkt ook andere plannen voor de toekomst te hebben. Het liefst zou hij nog een nieuwe franchise beginnen, compleet met een ander personage. "Mijn intentie is nog een franchise te lanceren, los van wat ik nu kan bedenken. Ik wil het speelveld zolang mogelijk domineren."

Downey Jr. lijkt er dus niet zoveel zin meer in te hebben nog een vierde film in de franchise te maken. Dat kan natuurlijk wel gewoon een onderhandelingstechniek zijn. Bekend is immers dat onderhandelingen met Marvel niet bepaald de plezierigste zijn. Op deze manier zet de acteur meer druk op de studio om toe te geven aan zijn belangen.

Maar Kevin Feige lijkt er niet zoveel moeite mee te hebben als een andere acteur de rol van Iron Man op zich neemt. Eerder al vertelde hij het wel te zien zitten als de franchise een soort James Bond-pad in zou slaan. Dat herhaalt hij nu.

"Ik geloof dat er een vierde Iron Man-film zal zijn, en een vijfde en een zesde en een tiende en een twintigste," vertelde Feige. "Ik zie geen reden waarom Tony Stark niet net als James Bond altijd jong kan blijven. Of Batman, wat dat betreft. Of Spider-Man. Ik denk dat Iron Man net zo'n personage is."



NieuwsFilm

meest populair